I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Smag på min parfume (edition II)

Hvis du følger fast med herinde, ved du, at jeg har lovet at lægge mine yndlingsopskrifter op med ingredienser, der også findes i min parfume. Den er netop essensen af Kongens Have, hvor skønhedspavillonen ligger, med noter, du finder rundt omkring i haven. Der er klassiske parfumenoter som roser og lavendel fra netop rosenhaven, men også æbler fra æbletræerne og orangeblomst, som jeg elsker. Og så er der de lidt mere usædvanlige noter fra Kongens Køkkenhave som enebær, mynte, selleri og et lille touch af agurk. Og åkander fra voldgraven omkring Rosenborg Slot. For det ikke skal blive alt for yndigt har vi tilføjet duften af våde kviste, når det lige har regnet.

Den indeholder også figen (jo, der er et figentræ i Kongens Have) og netop figen er en yndet duftingrediens. Er der ét sted, der øjeblikkeligt leder tankerne hen på figen for mig, er det Hotel Costes i Paris. Det legendariske hotel – modeugens favorithotel – kreerede for mange år en egen duft og med så stor succes, at figen gik hen og blev en dufttrend efterfølgende.

På Costes er den meget dominerende, og selvfølgelig meget Costes’sk, og selv foretrækker jeg den mere som et twist end en hovednote.

Figen bliver ofte associeret med varmere lande end vores, men du finder dem stadig oftere herhjemme. Mange bruger dem som stueplante ligesom førende biorestauranter dyrker dem op ad muren udenfor og bruger dem i maden. Der findes også figner i Kongens Have og derfor er de selvfølgelig med i min parfume, hvor de giver det dér helt særlige touch.

Jeg elsker brændte figner, når de er tilberedt ordentligt i et italiensk køkken og tørrede figner i müslibarer. Men jeg foretrækker friske figner, der er eminente på skyr om morgenen eller som figenmadder, der er nogle af de smukkeste madder, du kan lave.

Mine yndlingsfigenmadder

Brug et godt brød – surdejsbrød eller et groft rugbrød – og kom et godt lag ricotta på.
Du kan riste brødet, hvis du foretrækker det.
Skyl fignerne, skær dem i halve og læg dem på brødet med skærefladen opad.

Dryp med en god flydende honning.

Og nyd det. Morgen, middag og aften.

Skulle du have lyst til at prøve parfumen, er du mere end velkommen hos os i skønhedspavillonen i Kongens Have, og vi sender også meget gerne duftblomster med onlineordrer. Læs meget mere om den her.

Stay tuned. Der kommer flere yndlingsopskrifter løbende.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...