I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Septemberhilsen fra Anne Mette Kirk

Vi er beriget med byens bedste og sejeste kunder i den lille skønhedspavillon, og over sommeren og efteråret har vi spurgt nogle trofaste af slagsen om alt fra yndlingsprodukter til bøger på natbordet. Og apropos bøger kommer vi selvfølgelig ikke udenom Anne Mette Kirk, der har fået både vilde anmeldelser og underskrevet filmrettigheder på sit debutbog KNUST. Anne Mette er tidligere vært på TV 2 Nyhederne og har arbejdet som kommunikationsrådgiver i Kongehuset – og så skabte hun kø om vores I LOVE MY GARDEN-parfume, da hun i Alt for Damerne nævnte, at den næsten dagligt gav hende komplimenter. For hvem elsker ikke komplimenter? Læs med her, hvad Anne Mette mere elsker.

Q: Dit motto? A: “Hvis det kilder i maven, så gør det!” Tidligere brugte jeg alt for lang tid på at vende og dreje alle beslutninger. Nu er adgangen til min mavefornemmelse blevet lynhurtig, og hvis det kilder det mindste i maven, så er det bare med at komme i gang.”

Q: Hvem har du på speed-dial? A:“Min bedste veninde Signe Molde, som jeg taler med ofte og længe, og min søster, der bor i New York. For at bevare vores tætte forhold på trods af, hun ikke har boet i Danmark i mange år, så flyver SMS’erne, samtalerne og Facetime-opkaldene mellem os.”

Q: Din ferie-drømmedestination? A: “Jeg elsker at rejse, men jeg må indrømme, at mine lykkeligste øjeblikke finder sted, når vi alle er samlet i vores sommerhus. Langsomme morgener med tegnerier ved bordet, kaffe på kanden og planer om at bade og intet andet.”

Q: Bøger på dit natbord? A: “Som forfatter er jeg konstant i gang med mine kollegers udgivelser. Gerne flere bøger på samme tid. Lige nu læser jeg ’En helt normal familie’ af svenske Mattias Edvardsson. Jeg skal ikke spoile, men den er så spændende, at jeg først lagde den fra mig kl. 3 i nat. Derudover har jeg netop færdiglæst Katrine Engbergs nye krimi ’Vådeskud’. Ikke fordi jeg havde tid midt i forberedelse af foredrag og arbejdet med min roman, men simpelthen fordi jeg ikke kunne slippe den.”

Q: Hvad ligger der ellers på dit natbord? A: “Den fantastiske bog ’Kaptajn Underhyler’ som jeg læser for min mellemste søn og min uundværlige neongule notesbog, som jeg har med mig overalt. Vågner jeg op om natten med ideer til min næste roman, så skribler jeg løs. Problemet er bare, at jeg ofte om morgenen ikke kan tyde mine egne noter.”

Q: Yndlingsduft? A: “I lang tid har jeg ikke brugt parfume, men det blev kærlighed ved første duft, da jeg opdagede I Love My Garden. Jeg er vild med blomsterduften, som jeg altid får en masse komplimenter for. Men det er jo lidt snyd, for komplimenterne er jo egentligt til jer hos I Love Beauty!”

Q: Hvordan holder du dig i form? A: “Jeg bevæger mig meget i løbet af en dag, afslører min iPhones Sundheds-app. Jeg cykler på min ladcykel med to drenge rundt til det meste i København. Jeg går lange ture med vores hund, og så flygter jeg fra skriveblokeringer ved at snøre løbeskoene og løbe ture på Kastellet.”

Q: Hvad fascinerer dig mest? A: “Jeg er nysgerrig helt ind i knoglerne, nok derfor jeg i mange år arbejdede som journalist. Jeg er dybt fascineret af menneskers fortællinger. Hvad har formet dem? Hvad har de oplevet? Alle disse fortællinger bliver kogt sammen i mit hoved, og det er ofte i mødet med et andet menneske, at jeg får de bedste ideer til min roman.”

Q: Hvad kunne du aldrig opgive?A: “At skrive. Det er en kæmpe daglig glæde for mig og føles slet ikke som arbejde. Jeg plotter konstant løs, skriver noter, og omskriver kapitler. For mig er det lige så naturligt som at trække vejret, og jeg kan ikke forestille mig, at lysten en dag skulle forsvinde.”

Q: Hvorfor kan du godt lide at komme hos os i pavillonen? A: “Jeg forsøger i stor udstrækning at handle lokalt, både for at støtte de små butikker og for at minimere miljøbelastningen af mine køb. Samtidigt passer det mig helt fantastisk, at I har gjort alt forarbejdet. I har gennemprøvet så mange produkter og har derefter håndplukket til os kunder. Det sparer mig for en masse fejlkøb, og jeg er endnu aldrig blevet skuffet efter at have fået jeres vejledning.”

Q: Et skønhedsprodukt du ikke lever uden? A: “Jeg tilslutter mig den voksende fanskare af Vintner’s Daughter Serum. Det er dyre dråber, men det er absolut selvforkælelse, og et skønt morgenritual for mig.”

Q: Hvad er du mest stolt af? A: “Altså udover mine børn, så må jeg nævne min debutroman KNUST. Jeg er stolt over, hvordan den lever sit eget liv nu, og jeg bliver lige lykkelig hver gang, der tikker endnu en besked ind fra læsere, som er blevet rørt af min fortælling. Og så er jeg stolt over, at Nordisk Film kan se potentialet i historien.”

Q: Dit yndlingsmåltid? A: “Jeg er totalt en morgenmads-type, og spiser gerne morgenmad af flere omgange. Ofte er jeg oppe kl. 5 for at skrive, her spiser jeg ofte skyr med granola, og så spiser jeg gerne igen med min familie, når de er står op. Jeg er til alt fra spejlæg til smoothies og frisk frugt. Men altid med masser af kaffe til. Altid!”

Q: Er du en dyre-person? A: “Jeg troede det egentligt ikke, men lige nu passer vi min søsters hund, en golden retriever, i en længere periode. Jeg regnede med, at det blev en fest for mine børn, men må indse at jeg knuselsker Kenya lige så højt som dem. Meget af min dag foregår hjemme foran computeren, og så er det altså den skønneste overspringshandling at lokke en logrende Kenya med ud i verden.”

Q: Din ‘guilty pleasure’? A: “Jeg tror ikke rigtigt på guilty pleasures. Hvis jeg finder nydelse i noget, så skammer jeg mig ikke det mindste. Jeg elsker bunkevis af lakridser, timevis af amerikansk stand up og litervis af kaffe.”

Q: What’s next? A: “Jeg er netop gået for alvor i gang med min næste roman, som på en måde er en efterfølger af KNUST, men også er helt sin egen. Det er vidunderligt at være i gang igen med at skabe karakterer, gennemtænke plottet konstant og langsomt se bogen tage form. Og de dage det driller, så går jeg en tur med Kenya og svinger forbi jer i Kongens Have, aftale?”

Absolut den bedste og hyggeligste aftale, Anne Mette.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...