I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
21-days cleansing challenge

Sæbe er en no-no! (også selv om det lagde kimen til mine egne renserutiner)

At rense huden var det første, jeg lærte fra skønhedens grønspættebog. Dengang var det med den gyldne sæbe fra Imperial Leather som skummede på huden og efterlod den nærmest knitrende ren – og meget tør. Så tør at jeg måtte skynde mig at smøre huden ind i fed Nivea-creme fra den blå dåse. I dag ved vi godt, at sæbe absolut ikke hører sig til i ansigtet …ikk? …

Det udtørrer huden og skaber ubalance, og er en absolut no-no, så smid sæben på porten, hvis det er sådan én du bruger (medmindre det er en særlig ansigtssæbe, der ikke indeholder sæbeingredienser). Men jeg kan takke den gyldne Imperial Leather for at lægge kimen til mine renserutiner som jeg ikke har fraveget siden (okay, der har været et par dårlige undskyldninger eller ti undervejs, som jeg nok skal afsløre i løbet af de 21 dage, da jeg er ret sikker på, at I vil kende i hvert fald et par af dem fra jer selv). Faktum er, at gode, milde renserutiner det absolut bedste – og ikke mindst billigste – skønhedstip overhovedet og jeg er sikker på, at det har gjort forskellen i kvaliteten af min egen hud. Gode renserutiner er også dét tip, jeg har fået af allerflest gange af de skønhedsikoner med smuk hud (ja, dem hvis hud vi rigtig gerne ville kunne sige var vores – tænk Scarlett Johansson og Helena Christensen), som jeg har interviewet gennem tiden. Den tager vi i morgen.

Skriv endelig en kommentar om dine egne renseoplevelser og -udfordringer, så jeg kan hjælpe dig til en smukkere, klarere hud. Det kan du gøre herunder eller du kan lægge dine oplevelser op på de sociale medier. Husk at tagge med #micellarchallenge #micellarfaces #ilovebeautydk #garnierdanmark hvis du godt kunne tænke dig at vinde en luksus-spatur for to.

32 Kommentarer

 • Svar
  Anne Vibeke Westerberg
  2. maj 2015 kl. 09:06

  Åh, kan godt huske den sæbe. Jeg tror at den var i de fleste hjem dengang.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  2. maj 2015 kl. 10:03

  Ja, Anne Vibeke, det var vist lidt af en vaske-klassiker dengang. Jeg ser den stadig indimellem, når jeg er på ferie i Sydeuropa, og så må jeg hen og snuse til den:)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Susie
  2. maj 2015 kl. 10:21

  Jeg har lige fået en lidt skummende rens, med helt mild peeling fra Bliss…den er skøøøøn i badet og efterlader huden helt blød og lækker<3

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  2. maj 2015 kl. 10:28

  Kære Susie,

  Tak for din hilsen og anbefaling – den er hermed givet videre;) God rensedag til dig.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Vibe Kjaedegaard
  2. maj 2015 kl. 10:29

  Hej Charlotte. Jeg sad bare og nikkede og tænkte på min mors historie, da du skrev vand og sæbe og den Blå Nivea. Hendes aller første besøg hos en kosmetolog(mor var omkring 42år.), hvor hun efter en hudanalyse får at vide at man kan se at hun har passet rigtig godt på sin hud, od sa hun bliver spurgt hvad hun har brugt er svaret vand og sæbe, og Blå Nivea.(hun er opvokset på vestkysten, i ydderste klitrække, inden solcreme kompå banen, har levet 7 år under Afrikas sol, inden solcreme kom på banen, men hvor man godt nok overholdt skyggereglen, så hende hud er endda blevet udsat for lidt af hvert)

 • Svar
  Vibe Kjaedegaard
  2. maj 2015 kl. 11:19

  Fortsættelse… ☺️ Men tingene har godt nok ændret sig for momse, og da jeg selv blev hudterapeut og arbejdede med Babor og Clarins, blev hun godt nok helt vild med Clarins, og er det stadig. Nu vil jeg smutte ud til min Acqua Micellare, som den hedder her. Den er jo skøn altså!

 • Svar
  Charlotte
  2. maj 2015 kl. 16:31

  #micellarfaces #ilovebeautydk #garnierdanmark
  Jeg har netop modtaget produktet og testet det som en sen morgen rens. Jeg er overrasket over, hvor let det er at anvende i ansigtet. Jeg måtte endda lige tage en ekstra vatrondel og køre 2. gang for at se om produktet “fandt” noget 2. gang – men nej. Halsen var jeg ikke så imponeret af, og ansigtet blev lidt klistret efter det normale serum og dagcreme. Nu må jeg se, når jeg har brugt det i nogen tid.

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  2. maj 2015 kl. 17:14

  Om end en dag forsinket, så er jeg nu med! I morges da posten havde været forbi, ilede jeg i al hast ud til postkassen for at se om mit nye medlem af beauty familien var kommet. Søreme om ikke der var bonus! Oven i hatten var min Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+ også var med – dobbelt bonus!

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  2. maj 2015 kl. 17:15

  Jeg var faktisk en smule skeptisk da jeg opdagede, at man ikke skal bruge vand når man bruger Garnier Micellar Water til at rense sin hud med – OVERHOVEDET! Ingen vand, ikke en masse pjaskeri, bare en vatrondel og så skulle det fjerne både makeup, snavs OG friske huden op. Nå, men nu havde jeg jo tilmeldt mig #the21-dayscleansingchallenge og så måtte jeg i gang. Førstehåndsindtrykket var mildest talt imponerende. Jeg følte mig præcis lige så ren og frisk i huden som hvis jeg havde brugt en alt for dyr cleanser! Faktisk med god samvittighed også, for der løb jo ikke en masse vand ud af hanen og direkte i afløbet imens. Havde ikke noget makeup på, så jeg ved faktisk ikke, hvordan den klarer den opgave endnu, men foreløbig er jeg glædeligt og positivt overrasket. #MichellarChallenge #MicellarFaces #GarnierDanmark @ilovebeautydk

 • Svar
  Anne H
  2. maj 2015 kl. 18:11

  Kære Charlotte.
  Den sæbe kan jeg ligefrem huske duften af! Og der var en papirstrimmel omkring.
  Apropos ens første skønheds bog. Jeg havde i slutningen af 70’erne en bog med alle mulige gør-der-selv skønhedsråd. Mener den hed “Din teint” el.lign. Vistnok lyseblå. Og dengang var det en vintage bog. Min mor kunne vist huske den fra hendes ungdom. Jeg har aldrig set den siden. Ved du mon hvad der er for én?
  Min flaske kom først i dag. Der har sikkert været en hel “prop” et sted i postvæsenet med alle de Micellar Waters der skulle sendes.
  Kh Anne

 • Svar
  Lisbeth Boesgaard Mortensen
  2. maj 2015 kl. 18:31

  Yes så er jeg også med .. posten havde været her mens jeg var ude at gå med hunden … skulle vente til mandag med at hente min pakke på posthuset…. næ nej ud at finde postbudet og det lykkes , har været på havearbejde her i eftermiddag , ansigtet var pænt beskidt og støvet efter alt gravearbejdet …. men lige lidt Garnier Micellar Water på en vatrondel og en tur rundt i ansigtet … så hjælp det med det sammen jeg er imponeret og kan også huske det med at bruge sæbe #micellarchallenge #micellarfaces #ilovebeautydk #garnierdanmark vh Lisbeth

 • Svar
  Gitte N.O.
  2. maj 2015 kl. 19:07

  Åh ja den sæbe er næsten legendarisk 😀
  En anden sæbe jeg husker fra min barndom er Maja-sæbe (den med den spanske dame på). Dén duft (det er dog sjældent jeg støder på den efterhånden) sender mig direkte tilbage til barndommen når mine bedsteforældre kom hjem fra charterferie i Spanien og kufferten fuld af spændende gaver, herunder Maja-sæben!

 • Svar
  Helle
  2. maj 2015 kl. 20:25

  Jeg bruger også micellar water, dog den fra apoteket. Jeg elsker den og går ikke tilbage til renseprodukt og vand. Jeg elsker det produkt.

  Da jeg tilbage som 16-17 årig begyndte at gå i byen med bedste veninden fik vi en morgen med tømmermænd skæld ud af hendes stedmor. Ikke pga. tømmermænd eller vi var kommet for sent hjem. Nej fordi vi var gået i seng med fuld makeup. (Hun var kosmetolog) Hun sagde at hvis vi bare huskede at rente makeup af så var hun ligeglad om hvor sent vi kom hjem. Men ansigt med makeup og nattesøvn var ikke en god kombi. Så fra den dag har jeg insisteret på at fjerne make up inden sengetid. Om det så var med renseservietter eller vand + sæbe lige gyldig hvor sent det har været. Den sidder dybt i mig og micellar water gør det rigtig nemt at fjerne makeup osv.

 • Svar
  Stine
  2. maj 2015 kl. 20:50

  Jooo…. må jo så indrømme, jeg er en af dem der går i seng uden at rense min hud (er nemlig også en af dem der sjældent bruger make-up pga. kontakt allergi o.lign.). Modtog pakken med posten idag, prøvede her til aften – vatrondellen var helt nusset… Så blev man da lige overbevist der!
  #micellarchallenge #micellarfaces #ilovebeautydk #garnierdanmark

 • Svar
  Hannelisa Thomsen
  2. maj 2015 kl. 21:20

  Jeg kender godt sæben, men mine første rigtige renserutine, fik jeg med et tror jeg finsk mærke, der hedder/hed Elsa Hiornymus og det kunne rense i bund (jeg tror man kunne rense cykelkæder i det). Men for omkring 30 år siden var der her i Grenaa, en pragtfuld dame, der overtog et parfumeri. Der fik jeg lært, at rense min hud og ovennævnte mærke blev skiftet ud med Clininque og siden dengang, har jeg haft et små neurotisk til hudrensning.

 • Svar
  Tine
  3. maj 2015 kl. 02:20

  Så er 21 Day Challenge med Garnier Micellar Water skudt igang!
  Glæder mig virkelig til at se hvordan min hud tager imod den, og om jeg kan se forskel mht. mine store porer og få bumser hist her.
  Dag 1: (ja, jeg er gået meget sent i seng i dag, men i det mindste har jeg renset min hud!) 😉
  Mascaren kunne ikke fjernes kun med rensevand, så der snød jeg lidt med en makeupfjerner, men ellers har jeg KUN renset min hud med rensevand. Det var jo alt for nemt, irriterende nemt! Jeg er MEGET skeptisk, især når man ikke skal bruge hverken rens bagefter eller Skintonic som de fortalte til Garniers event at man ikke behøvede.
  Min hud blev ret tør bagefter, (det skal lige siges at jeg har lidt af svær acne og var på Isotretinoin i 1,5 år, og gik fra fedtet hud til ekstrem tør hud som nu er blevet kronisk, desværre) og da jeg plejer at bruge renseolie var det som om jeg fjernede min huds naturlige fedt selvom jeg ikke føler den har noget naturligt fedt.. Men så det godt med en god ansigtolie bagefter, samt natcreme.
  Glæder mig til at følge jeres andres oplevelser med Garnier Micellar Water, og selvfølgelig mine egne, og skønhedstips hver dag!
  Godnat! 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 21:38

  Kære Vibe,

  Tak for din hilsen om din mor. Det lyder som virkelig gode gener, og de har det jo med at smitte, så dem håber jeg, at du nyder godt af;) Og ja, vi vidste jo ikke bedre dengang – hverken med sæben eller solen.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 21:45

  Kære Charlotte,

  Hvor dejligt at den nåede vel frem til dig, og tak for din hilsen og oplevelse. Ja, den renser vitterlig efter blot én gang, men man skal lige prøve det selv for at tro det. Du skulle meget nødig føle dig klistret, tværtimod – skriv gerne lige, hvis det fortsætter, så vi lige kan få opklaret, hvad det handler om.

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 21:48

  Kære Tenna,

  Dejligt at der også er landet en Micellar Water hos dig!;) – og ja, ingen vand, blot vatrondel. Det virker. Dejligt, at du havde en god første-oplevelse. Den snupper også din makeup, det lover jeg.

  Og det med vandspildet, havde jeg faktisk ikke tænkt på. Det er en rigtig fin tanke at have med i processen. Kender du i øvrigt den lille serie Stop The Water While You Are Using Me? Jeg tænker, at den kunne være noget for dig.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 21:53

  Det var der nemlig, Anne – en strimmel på sæben, så det var næsten som at pakke en gave op, når man åbnede den.

  Jeg har en del vintage-skønhedsbøger i min store reol, men ikke én, der minder om det, du skriver. Var den dansk? Eller oversat? Hvis du kan huske mere om den, kan jeg måske undersøge det nærmere. Jeg elsker gamle skønhedsbøger, og man finder både de bedste og de særeste råd i dem. Jeg har blandt andet modelmutter Eileen Fords skønhedsbøger, også fra halvfjerdserne. Det er fantastisk godnatlæsning.

  Og dejligt at din Micellar Water nåede frem til dig. Der har måske været en prop et eller andet sted, som du skriver, for det ser ud som om alle har modtaget deres nu.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 21:55

  Kære Lisbeth,

  Hvor er du go’, sådan at rende efter postbuddet;) – det har jeg også præsteret en gang. Godt den nåede vel frem til dig, og at du fik glæde af den efter havearbejdet. Jeg har også nydt min sommerhushave i disse dage, og det kræver sin renserutine (jeg burde have brugt den på hele kroppen).

  Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes, når du har brugt den i flere dage.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 21:57

  Åh ja, Gitte, der er også Maja-sæben med den spanske dame. Den havde jeg næsten glemt. Håndsæber er et undervurderet skønhedsprodukt – det har jeg altid syntes. Men de hedder netop ‘håndsæber’ fordi det er hænderne, de skal bruges på;) Jeg bruger nu også mine i mit klædeskab, fordi det dufter dejligt, når jeg hiver tøjet ud.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 22:01

  Fantastisk historie, Helle, og sej stedmor. Bliv ude hele natten, drik jer i hegnet, men rens jeres hud;) Dejligt at det har skabt en god og vedvarende rutine hos dig – og at du allerede er fan af Micellar Water. Det er nemlig supernemt. Det skriver jeg mere om her på skønhedsbloggen i morgen.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 22:04

  Kære Stine,

  Du er ærlig, og ikke den eneste, der lister under dynen uden at rense huden. Hvor er jeg glad for, at du tilmeldte dig dette – og allermest for at du fandt ud af, at huden skal renses uanset om du bruger makeup eller ej. Det kommer jeg til at skrive mere om i løbet af de 21 dage her på skønhedsbloggen.

  Du er allerede på vej mod en smukkere hud;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. maj 2015 kl. 22:10

  Kære Hannelisa,

  Elsa Hjeronymus er faktisk et gammelt dansk mærke, baseret netop på dybderens og behandlinger. Det findes stadig;)

  Dejligt at du har mødt en dygtig dame, der har lært dig gode renserutiner. Det er guld værd for din hud.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  4. maj 2015 kl. 09:54

  Kære Tine,

  Tak for din hilsen og dine oplevelser med Micellar Water. Det ER nemlig irriterende nemt, hvilket gør, at de sædvanlige undskyldninger for ikke at rense huden, falder lidt til jorden, ikk?;)

  Den tager ikke vandfast mascara, så hvis du bruger det, så skal du stadig bruge en særlig øjenmakeupfjerner til dét (med olie). Ift. til hud, så håber jeg, at du efter noget tids brug vil føle, at din hud bliver mindre tør, fordi Micellar Water netop ikke ‘stripper’ huden for naturlige olier som mange andre renseprodukter kan gøre. Lad mig gerne høre, hvordan det går.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Mai
  4. maj 2015 kl. 14:08

  SJOVT indlæg, det med sæben. Jeg kender slet ikke dén, du omtaler (måske fordi jeg er 87’er?), men jeg kom i tanke om én af mine forældres venner, en garvet hjertelæge, der insisterer på at fornægte alt andet end et stykke håndterbart håndsæbe: Sæbe er vel sæbe! 😛 Han er selvfølgelig en mand, men han blev alligevel trukket frem som argument i alle mine teenageår, når jeg blamerede mig med lækre produkter og duftende sæber. Phew, sagde min far så og henviste til lægen og hans eget stykke skallede håndsæbe, der altid lå i brusen.

  Nå, nok om det. God rensedag til alle 🙂

  kh Mai

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  5. maj 2015 kl. 10:21

  Kære Mai,

  Mange tak for din hilsen, og din egen lille sæbehistorie. Dejligt at det kunne bringe et minde frem hos dig.

  Og ja, Imperial Leather ligger lidt længere tilbage end 87, så du er lovligt undskyldt;) Måske din far kender den.

  Rigtig god rensedag til dig også.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Bitten
  15. maj 2015 kl. 19:54

  Ha ha, den sæbe har vi skam stadig her i huset. Den ligger ét sted, og det er på min kærestes badeværelse, ved håndvasken. Han sværger til at vaske hænderne i den, og jeg kan altid dufte, når han har brugt den. Den dufter meget rent, og passer egentlig fint til en herre-håndvask.

  Det sjove er, at også min kærestes far og bror bruger denne sæbe, og de har vist gjort det helt siden 1960´erne. Gamle vaner forgår ikke så let 😀

  Jeg kunne aldrig drømme om at bruge den i ansigtet, næ, jeg bruger min nye Micellar Water, som er hurtig og nem, især når det skal gå stærkt!

  #micellarchallenge
  #micellarfaces
  #garnierdanmark
  #ilovebeauty

 • Svar
  Bitten
  15. maj 2015 kl. 20:12

  En lille sjov ekstra-ting: min kæreste kalder “Micellar” for “Mikkeller” – dét ved han nemlig, hvad er! 😀 😀

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  16. maj 2015 kl. 17:05

  Fantastisk, Bitten – hils sæben mange gange fra mig. Det er jo nærmest et klenodie. Den har ganske rigtigt en helt særlig duft, som også vækker minder hos mig. Det kunne være, at jeg skulle anskaffe mig den igen til håndvasken.

  Og Mikkeller … hvis jeg ikke tager meget fejl, så er det en ganske god øl. Det vaskede man i øvrigt hår i tilbage i tresserne. Fordi det gav et sundt og glansfuldt hår. Spørg bare Gun-Britt.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Arne Christensen
  12. maj 2016 kl. 18:12

  Jeg holdt op med at bruge Imperial håndsæbe for mange år siden, fordi den altid gik i tre stykke – eller revnede. Nu, 20 – 25 år senere, prøver jeg igen: DEN REVNER STADIG! Øv.
  Vh. Arne.

Efterlad en kommentar