I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Når noget lyder for godt til at være sandt …

Der er en del alvorlig polemik omkring skønhedsbehandlinger i øjeblikket, som jeg ikke synes, at jeg vil sidde overhørig. Nogle af jer spørger også bagom, om jeg kan anbefale det ene eller det andet. Det kan jeg sjældent.

Faste læsere herinde vil vide, at behandlinger, der inkluderer forfrysninger, nåle, knive, syre eller andet invasivt ikke er på min skønhedsdagsorden. Jeg har ikke fået det lavet selv, jeg anbefaler det ikke og jeg opfordrer altid på det kraftigste til at tænke sig yderst grundigt om, inden man kaster sig ud i sådant.

Jeg kan godt forstå, at det er fristende at blive lovet, at du kan smide de ekstra kilo, du gerne vil af med, blot ved at lægge dig en time med fedtfrysning, eller at du kan træne, hvad der svarer til 3 timers fitness på kun 20 minutter. Især når den ene influencer efter den anden med smil på læben viser, hvor let det er.

Blot er der sjældent nogen af disse influencers, der har læst dét med småt.

Forleden stod 1980’ernes supermodel Linda Evangelista frem på Instagram og fortalte, hvorfor hun ikke har vist sig nogen steder de sidste 5 år. Hun bruger selv ordet ‘deform’ om resultatet af den CoolSculpting-behandling (fedtfrysning), hun fik for 5 år siden, som gik helt galt. Både på krop og psyke. Hun har nu taget sagen og firmaet bag i retten. Faktum er, at mange steder herhjemme tilbyder CoolSculpting som var det slik på hylden.

Og i går skrev en dansk influencer på Instagram fra sin seng på Rigshospitalet, at hun heldigvis har det en smule bedre efter at være blevet diagnosticeret med Rhabdomyolysis som følge af at have prøvet EMS, den nye træningshype på de sociale medier, hvor du – iført en form for elektronisk vest, der hyperstimulerer dine muskler, mens du træner – kan træne, hvad der svarer til 3 timers hård fitness på blot 20 minutter. Rhabdomyolysis er en alvorlig sag, i værste fald dødelig, og læser du på lektien inde på nettet, står der netop at overstimulering og hypertræning af muskler kan fremprovokere Rhabdomyolysis.

Det vælter frem med behandlinger som BB Glow Treatment (hvor du får sprøjtet semi-permanent farve ind i huden for at gøre den mere ensartet – what the fuck, skulle jeg lige til at skrive, men gør det selvfølgelig ikke). Eller hvad med Brow Lamination, hvor dine bryn bliver ‘lamineret’ til at sidde løftede og perfekt.

Selv den store hype omkring kollagenpulver er ukritisk, hvis I spørger mig. Det vælter frem med influencers og mærker, hvor ingen tjekker processen, indholdet, oprindelsen, men blot råber op om, hvor fast deres hud er blevet på få uger. Jeg beklager at måtte sige, at det ikke kan lade sig gøre. Det tager en del længere tid før du kan se nogen forskel i huden. Eksperter hævder helt op til et halvt år eller mere (det har jeg skrevet om her).

Lad os nu lige komme tilbage til det punkt, hvor vi researchede lidt mere på tingene og ikke blot lod os forføre at (photoshoppede) øjebliksbilleder og løfter om, at det hele kan klares på den halve tid og uden at røre en finger.

Det kan det sjældent. Heller ikke i skønhedsbranchen.

6 Kommentarer

 • Svar
  Tanja Olesen
  3. oktober 2021 kl. 16:29

  Kære Charlotte.. Elsker det her skriv og i det hele taget suger jeg alt til mig som du skriver om og anbefaler. Så tak for det og for at fortælle om den anden side også. Jeg selv ville heller ikke turde ligge krop eller ansigt til… jeg tyer til gode kosttilskud, vand, te, gode råvarer, motion og prioritere min nattesøvn efter at jeg har prøvet at være helt nede med stress. ( Hvor jeg ikke kunne sove og mærkede hvordan det faktisk gjorde det endnu værre) idag er jeg rask og er kommer stærkere ud og det er jeg taknemlig for. Vil bare lige afslutte med at fortælle at jeg aldrig har haft fyldigere og glødende hud som nu hvor jeg siden sommer har brugt min anti age muti creme fra skønhedspavilionen. Jeg elsker den creme og alle mine andre produkter fra din lille fine butik. Jeg har endnu ikke prøvet noget fra dig som jeg ikke har været super glad for. Mange hilsner fra Tanja ps. Overvejer du forøvrigt at skrive en ny skønheds bog. Har selv din første og har elsket den.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   4. oktober 2021 kl. 09:41

   Kære Tanja

   Tak for din fine hilsen, og hvor er det dejligt at høre, at du er kommet både godt og stærkere ud på den anden side. Dér findes ikke smutveje til den slags, det er blot at tage det skridt for skridt som du har gjort.

   Og så dejligt at høre med din hud og produkterne. Det er jeg virkelig glad for (og glæd dig, der kommer nogle rigtig fine nye ting på hylderne her de næste par måneder).

   Mht. en ny skønhedsbog, så har jeg faktisk haft én liggende i gemmerne i flere år. Det er mere noget med at få tid til at skrive den færdig. Men tak for at give et lille spark;)

   De bedste hilsner Charlotte

 • Svar
  Lone
  6. oktober 2021 kl. 13:52

  Kære Charlotte, begynder I at forhandle Vintners daugthers nye te i butikken? Kh Lone

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   6. oktober 2021 kl. 19:40

   Kære Lone,

   Det ville vi meget gerne. Lige nu har de dog kun lavet et yderst begrænset parti som sælges udelukkende hos dem selv (og der kommer både moms, told og dyr porto på, så du skal virkelig kunne lide te for at bestille den fra USA;). Men vi holder os som altid til, og lover at råbe højt, hvis (når) det lykkes.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Carina C
  24. juli 2023 kl. 17:02

  -Sikke et godt “skøn-skirv”! 🎯

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   26. juli 2023 kl. 12:28

   Hej Carina

   Hvor dejligt at det faldt i smag. Det har noget tid på bagen, men tankerne hos os er akkurat de samme i dag.

   Mange hilsner Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...