I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Jeg synes at du skal bruge en time på at se den

Forleden fik jeg anbefalet at se en dokumentar på Netflix – Broken – der handler om skønhedsbranchens skyggesider. Om hvorfor man skal holde sig fra kopiprodukter, parallelimport, produkter der er sælges til langt billigere priser og webshops, hvor det ser ud til at være for godt til at være sandt. Jeg synes du skal bruge en time på at se den.

For der er sikkert en del af jer, der shopper rundt på forskellige platforme, når I køber skønhedsprodukter. Skønhedsmarkedet er jo, som modebranchen har været i nogle år, blevet oversvømmet med onlineshops (og stormagasiner i øvrigt), der tilbyder alt til den halve pris og man kan altid få alting billigere.

Jeg forstår godt, man gerne vil have så meget som muligt for sine penge. Sådan har jeg det også selv. Men for mig er kvalitet og vejledning (og friske, nye varer!) mindst lige så vigtig en værdifaktor, og det gode gamle ‘if you pay peanuts, you get monkeys’ er ikke opstået af ingenting.

Sådan er det ikke altid, men ofte.

Indimellem får vi spørgsmålet om, hvorfor vores ansigtsruller er så meget dyrere end dem, man kan få på Amazon. For ja, der er stor prisforskel generelt på ansigtsruller – og det er der også på den måde, de er produceret.

Langt de fleste ansigtsruller (det gælder i øvrigt absolut ikke kun de billige) er industrielt producerede, ofte med yderst dårlige arbejdsforhold og brug af kemikalier (som du ruller henover ansigtet).

Jeg har valgt en anden vej med mine. Det tog mig over et halvt år at finde et sted, der kunne lave dem ordentligt, så jeg kan stå inde for dem. De er således håndlavede, hver og én, efter vores egne forskrifter og ønsker, slebet med naturlig balm og selvfølgelig helt uden hverken nikkel, børnearbejde eller knirken. De kommer i æsker, der er skabt af genbrugspapir.

Det kan være let af falde for de billige industriversioner, også for leverandørerne. Men flere har fundet ud af, at det ikke kan betale sig, herunder det fine mærke Herbivore som netop specialiserer sig i bæredygtige produkter med masser af omtanke. De var nødt til at trække deres ansigtsruller tilbage, fordi deres kunder, offentligt, klagede over kvaliteten på de sociale medier. Nu har de lavet nye fine versioner i ordentlig kvalitet, for hey, det er aldrig værd at sætte sit image på spil for en ansigtsrulle, når nu man kan lave dem etisk og ordentligt, hvis du spørger mig.

Hvis du vil vide mere om vores ansigtsruller, er du velkommen til at du læse mere her.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...