I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Jeg er fan

Vi bliver lidt i det yngre univers. For jeg er i fuld gang med at researche på Millennials – et kæmpe buzzord i skønhedsbranchen lige nu. Det er til en brancheevent, jeg holder i næste uge, og jeg er fuldstændig grebet af det.

Millennials dækker over aldersgruppen 20-35 år (nogle studier starter endnu yngre endnu), der har en helt anden tilgang til skønhedsverdenen end os, der er født langt tidligere. Vi taler innovation, kompromisløshed, crowdsourcing, makeupboom, quarterlife crisis, maskebal og skincaretainment. Regnbuer og enhjørninger. Naturligvis ført an af teknologi.

Ud med antiage og ind med sundhed som det nye hudplejemål. Ud med no makeup og ind med masser af makeup. Ud med annoncer og ind med ambassadører. Oven i købet lancerer de deres egne – virkelig populære – skønhedsmærker inden de er fyldt 30. Jeg er fan.

Er du en af dem, så lad mig gerne høre dine tanker om skønhedsbranchen i kommentarerne nedenfor.

8 Kommentarer

 • Svar
  Pernille S.
  20. marts 2017 kl. 20:51

  Huhej en masse nye begreber. Bliver helt stakåndet! Aldersgruppen, som du henviser til er vigtig i forhold til at få gode hudplejevaner, er rigtig ramt. Omvendt tænker jeg, at der ikke er så meget fokus på de de helt unge teenagere. De står jo midt i en hudbrydningstid, med ofte store problemer i forhold til uren hud og akcne. Synes godt de kunne hjælpes bedre i vej i forhold til gode hudplejevaner og produktvalg.
  I den anden ende af skalaen befinder jeg mig. Grå i toppen, og med udfordringer, hvor alt efterhånden søger sydover 😉 Mine udfordringer hører til den postmenopausale æra. Ikke mindre udfordrende!

 • Svar
  Natalie
  21. marts 2017 kl. 11:23

  Jeg kommer gerne med mine tanker om skønhedsbranchen (er millenial), hvis du har lidt mere specifikke spørgsmål.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. marts 2017 kl. 16:35

  Man bliver nemlig stakåndet, hvis man skal følge med disse skønne piger. De har en helt anden tilgang til både produkter og markedet generelt, og det giver faktisk skønhedsbranchen grå hår i hovedet. Én af udfordringerne både hos Millennials og de helt unge teenagers er netop, at det i høj grad handler om makeup, parfume og hår. Og ikke helt så meget om god hudpleje som du også nævner. Det skal gå stærkt og give øjeblikkelig og synlig virkning. Dér kunne godt sættes mere ind. Til gengæld har de afskaffet ordet ‘antiage’ i deres skønhedsordbog og skiftet det ud med ‘sund hud’ og ‘glød’ og det er jeg jo stor fan af.

  Ift. dig selv og dét med sydover, så kan jeg virkelig varmt anbefale dig kombinationen af Vintner’s Daughter ansigtsolie og den jaderulle, jeg har fået håndlavet til min shop. Det er helt enkelt og super-virkningsfuldt. Olien er dyr, men den er hver en krone værd. Supplér en gang om ugen med Mizons Collagen-ansigtsmaske. Den opskrift bruger jeg selv;)

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. marts 2017 kl. 16:37

  Mange tak, Natalie;) Jamen i virkeligheden er jeg allermest interesseret i, hvad du tænker om den måde, skønhedsbranchen taler til dig på. Føler du dig set og hørt? Gør de de rigtige ting, hvis de vil ramme dig eller hvad kunne de gøre bedre?

  Er det præcist nok?

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Louise
  21. marts 2017 kl. 22:10

  Jeg hører i aldersgruppen og elsker at trends, bredden af hvordan man kan udtrykke sig og tilgængelighed, har ændret sig så meget og til det bedre de sidste år! Der er massere af tutorials rundt omkring til at inspirere (hår, hud og makeup) og de fleste giver ærlige meninger om produkterne. Der er selvfølgeligt også de meget reklameopstillet meninger (blog og instagram), som jeg slet ikke kan tage seriøst, så kan jeg lige så godt læse et par buzz-ord på en over-photoshoppet reklame.
  Er dog lidt ærgelig over hvor meget hudplejen stadig halter bagefter, og jeg tror ikke det kun er den nævnte aldergruppe at den gør det i. Men kravet om tilgængelighed på hudplejefronten har også fået et skub, syntes bestemt trenden har fået nogle nye gode mærker på banen og de ældre mærker er blevet tvunget til at tage tendensen til sig. Det er blevet meget lettere og billigere at tage sig godt af sin hud.
  Det blev meget og måske lidt rodet, men du ramte lige en guldåre hos mig <3

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  22. marts 2017 kl. 16:19

  Mange tak, Louise. Og det blev absolut ikke hverken for langt eller for rodet. Det giver virkelig god mening, også ift. alle de udenlandske studier, jeg har siddet og læst. Hudplejedelen er netop en stor udfordring, fordi skønhedsbranchen i så mange år har kørt af ét spor – antiage og gerne så dyrt og avanceret som muligt – og det spor interesserer ikke målgruppen (dig) og i virkeligheden heller ikke ældre målgrupper længere. Heldigvis har, som du skriver, en række nye mærker forstået behovet for mere tilgængelige produkter og produkter, der handler om sund hud og såkaldt ‘instant gratification’. Og det har tvunget de mere traditionelle firmaer/mærker til at oppe sig også. Det bliver spændende at følge.

  Smid endelig flere guldkorn, hvis du føler dig inspireret.

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Mette
  26. marts 2017 kl. 22:46

  Jeg er lige fyldt 36 år, så er altså lige på kanten af at tilhøre det omtalte segment, men tillader mig alligevel at kommentere.

  For mig har den bedste udvikling i skønhedsbranchen, siden jeg i mine tidlige teenageår så småt begyndte at pumpe penge i den, været den gradvist øgede tilgængelighed af flere og flere mærker, der i høj grad baserer deres produkter på naturlige ingredienser, der er udvalgt nøje på baggrund af stor viden om disses effekt på huden.
  Kort sagt kosmetik og hudpleje, der er brugt mere tid og flere penge på at udvikle, end på at markedsføre og som derfor ofte heller ikke behøver markedsføring i stor stil for at sælge…

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  27. marts 2017 kl. 07:59

  Kære Mette,

  Du er så velkommen. Tak for dit input. Og jeg er helt enig i, at netop den drejning i skønhedsbranchen er både virkelig fin og også nødvendig. Det er ret vildt at tænke på, hvordan vi tidligere aldrig stillede spørgsmålstegn ved ingredienser. Jeg kan huske – i 1990’erne – da det blev lovpligtet for skønhedsverdenen at sætte ingredienslister på produkterne. Der var ramaskrig, fordi de dér hvide produktlabels forstyrrede den fine indpakning. I dag er sagen en helt anden;)

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...