I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Jaderulle - hvorfor er der forskel i priserne
Hold øje med

Hvorfor koster mine ansigtsruller meget mere end dem på Amazon?

Det spørgsmål fik jeg på Instagram i dag. Og jeg blev rigtig glad for det for det giver mig anledning til at tage noget op, som jeg længe gerne har villet. For der er sikkert en del af jer, der shopper rundt på forskellige platforme, når I køber skønhedsprodukter. Skønhedsmarkedet er jo, som modebranchen har været i nogle år, blevet oversvømmet med onlineshops (og stormagasiner i øvrigt), der tilbyder alt til den halve pris og man kan altid få alting billigere. Det er blevet en retailstrategi på lige med alle andre.

Jeg forstår godt, man gerne vil have så meget som muligt for sine penge. Sådan har jeg det også selv. Men for mig er kvalitet og vejledning mindst lige så vigtig en værdifaktor, og det gode gamle ‘if you pay peanuts, you get monkeys’ er ikke opstået af ingenting. Sådan er det ikke altid, men ofte. Jeg oplever henvendelser fra rigtig mange af jer, der skriver, at I har fået produkter fra nogle af disse sites, der er udløbet eller hvor kvaliteten ikke er helt som beskrevet. På den måde ender produkterne jo med at blive en del dyrere i længden.

Fx kan du finde Kjær Weis-produkter med kæmperabatter hos Nicehair, der netop har bygget en rigtig god forretning op omkring rabatter. Jeg blev gjort opmærksom på det af en kunde, der spurgte, hvorfor vores priser var så høje. Jeg sendte spørgsmålet videre direkte til Kjær Weis, der fortalte, at det var varer, der var solgt ind for flere år siden. Det gjorde mig faktisk endnu mere ærgerlig, da jeg selv meget nødig ville købe økologiske produkter med flere år på bagen. I bedste fald er de tørre og dårlige, i værste fald kan de skabe en grim reaktion i huden. Det er en specifik historie, der naturligvis ikke dækker alt, der er derude. Men det er en god idé at være vågen.

I dag fik jeg så spørgsmålet om, hvorfor mine ansigtsruller er så meget dyrere end dem, man kan få på Amazon. For ja, der er stor prisforskel generelt på ansigtsruller – og det er der også på den måde, de er produceret. Langt de fleste ansigtsruller (det gælder i øvrigt ikke kun de billige) er industrielt producerede, ofte med brug af kemikalier (som du ruller henover ansigtet) og dårlige arbejdsforhold. Jeg har valgt en anden vej med mine. Det tog mig over et halvt år at finde et sted, der kunne lave dem ordentligt, så jeg kan stå inde for dem. De er således håndlavede, hver og én, efter vores egne forskrifter og ønsker, slebet med naturlig balm og selvfølgelig helt uden hverken nikkel, børnearbejde eller knirken. De kommer i æsker, der er skabt af genbrugspapir og med en lille folder.

Det kan være let af falde for de billige industriversioner, også for leverandørerne. Men flere har fundet ud af, at det ikke kan betale sig, herunder det fine mærke Herbivore som netop specialiserer sig i bæredygtige produkter med masser af omtanke. De har været nødt til at trække deres ansigtsruller tilbage, fordi deres kunder, offentligt, klagede over kvaliteten på de sociale medier. Nu har de lavet nye fine versioner i ordentlig kvalitet, for hey, det er aldrig værd at sætte sit image på spil for en ansigtsrulle, når nu man kan lave dem etisk og ordentligt, hvis du spørger mig. Men det har – naturligvis – også en indflydelse på prisen.

Hvis du vil vide mere om mine ansigtsruller, så kan du læse meget mere her.

6 Kommentarer

 • Svar
  Rie Bidstrup
  11. oktober 2018 kl. 09:03

  Fedt at læse, det er virkelig en jungle ?

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   11. oktober 2018 kl. 14:41

   Kære Rie,

   Hvor godt at høre at det kunne bruges;)

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Rie Viola
  11. oktober 2018 kl. 18:38

  Hejsa.
  Syntes det er en sjov kommentar fra Kjær Weis, for selvfølgelig sælger de ikke gamle produkter på Nicehair. Der er jo udløbs dato på alle produkter i dag.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   12. oktober 2018 kl. 11:09

   Kære Rie Viola,

   Tak for din hilsen, og nej, det håber jeg sørme heller ikke, at de gør, selv om det unægteligt kan lyde sådan ud fra den besked, jeg fik. Herfra er mit sigte blot at anspore til at, i al fald mine læsere, ved og husker på, at pris og kvalitet stadig hører sammen og blot at man ser sig for før man kaster sig ud i diverse tilbud rundt omkring.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Kirsten
  11. april 2019 kl. 02:11

  Så godt skrevet!
  Mange tænker ikke over at billige priser kan betyde varerne er gamle.Jeg genkender den historie. Særligtt nicehair har jeg fået købt en del produkter, der viste sig at være for gamle. Og jeg kender mange, der også har købt, hvor det var for gammelt. Murad, redken, alt muligt..
  Man kan desværre ikke have blind tillid.
  Der findes sider, hvor man kan tjekke batchkoden ellers kan man skrive direkte til producenten.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   19. april 2019 kl. 16:04

   Kære Kirsten,

   Tak for din besked og undskyld mit sene svar. Og ja, medaljen har ofte (ikke altid, men ofte) en bagside. Gamle lagre, der skal sælges ud, parallelimport og udgåede varer bliver ofte sat til salg på denne måde. En ting er, at man køber katten i sækken og spilder sine penge. En anden er, at man, hvis det handler om cremer, shampoo, makeup, decideret kan skade sin hud, hvis produkterne er for gamle.

   I mine øjne er det en meget kedelig tendens. Men sålænge vi selv efterspørger billigere og billigere tilbud, vil der være et sådant marked.

   De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...