I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Hold øje med

Hold øje med …

I går havde jeg besøg af Stephanie og Richard, det franske par, der står bag det fine, økologiske tandpastabrand Lebon, som jeg har fået på hylderne. De er kun tilgængelige de allerfineste steder, tandpastaerne altså, og det var virkelig dejligt at se, at Stephanie og Richard var lige så imponerede over min lille skønhedspavillon (som de aldrig havde set magen til) som jeg er over deres chikke tandpastaer, der smager, ikke kun af sommerferie, men af naturlige noter fra Grasse i Sydfrankrig, hvor alle smagene er kreeret. Det er de på et gammelt prominent parfumeri fra 1800-tallet, hvor jeg er blevet hvisket i øret, at også blandt andet Chanel får deres duftnoter fra. Som orangeblomsten, der er hovednoten i den nye Chanel Gabrielle, der blev lanceret i Paris forleden ved en stor fest med Pharell Williams i hovedrollen. Det er således samme orangenote, du finder i min yndlings-Lebon-tandpasta (en af dem), nemlig Sweet Extravagance med rose og orangeblomst. Læs mere om Lebon her, hvor du også kan få fingrene i den, og glæd dig til Chanels nye duft, der  kommer på hylderne til september. Nå ja, og hold så øje med orangeblomsten, den er ved at få en gevaldig revival.

8 Kommentarer

 • Svar
  Birgitte linstow
  6. juli 2017 kl. 18:45

  Er der flour i tandpastaen?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. juli 2017 kl. 19:52

  Hej Birgitte,

  Tak for din hilsen. Der er ikke flour i de økologiske tandpastaer.

  Det er i øvrigt et spørgsmål, jeg får jævnligt, da detop flour er et meget omstridt spørgsmål, som kan dele vandene gevaldigt. Hvis jeg lige skal give min egen mening til kende – ikke at du bad om den;) – har jeg været inde og læse alt, hvad jeg kan finde om emnet, og også spurgt mig frem hos forskellige eksperter. Når alt kommer til alt, er der akkurat lige så mange studier, der pointerer vigtigheden af fluor som der er studier, der pointerer alle bagsiderne og anbefaler, at man undgår det. Og i øvrigt samtidig undgår de mange andre bekymrende elementer i tandpasta som SLS, titanium dioxide, xylitol, farvestoffer osv. I øjeblikket er der masser af bevægelser indenfor netop tandhygiejne, der af samme årsag tager fat i alternative rensningsmetoder som kokosolie osv.

  Hvilken trosretning man skal følge er helt op til en selv. Personligt veksler jeg mellem disse økologiske tandpastaer og de mere konventionelle tandpastaer, og det fungerer superfint. Min tandlæge har i al fald ikke kommenteret nogle mangler.

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Eva B
  7. juli 2017 kl. 02:12

  Det var interessant at læse mht flour og alternativer. I det lys giver Lebon tandpastaen måske lidt mere mening, for jeg forstår simpelthen ikke rigtig berettigelsen af produktet. Men pæn er den.

 • Svar
  Birgittr linstow
  7. juli 2017 kl. 06:45

  Charlotte. Tak for svar. Forstår det dog ikke fordi det er selvklart at Fluor virker ved at beskytte og gendanne tændernes emalje. Fluor neutraliserer den syre, der ellers nedbryder emaljen, og det er videnskabeligt bevist.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  7. juli 2017 kl. 07:52

  Hej Eva,

  Ja, den er virkelig pæn;) – og dejligt at det var interessant at læse. Jeg synes også, at det er en virkelig interessant diskussion, så jeg følger med så godt, jeg kan. Og på tide at den kommer. For i lyset af at vi undgår stadig flere unødige ingredienser i vores husholdning og skønhedspleje er det da interessant at der er nogen, der byder ind med et alternativ (oven i købet virkelig fint alternativ) uden alle disse ting. Vi går op i, at vores læbestift er uden skadelige stoffer, fordi alle ved, at en del af læbestiften lander indenbords, samtidig med at vi gladeligt og dagligt bruger tandpasta med alt muligt i. Vi taler ting som SLS, titanium dioxide, slibemidler, xylitol, kunstige farvestoffer osv., hvoraf mange af dem er helt unødvendige.

  Jeg får stadig flere spørgsmål om netop dette, også fra de mange gravide, der læser med herinde, og en del går så langt som til udelukkende at bruge kokosolie til at rense tænder og mund. Dér er jeg ikke selv – jeg er mere til lidt øko-glamour;) Men jeg håber da absolut, at det nye fokus på dette kan skubbe til de konventionelle tandpastaproducenter, så de går en smule mere op i, hvad de kommer i deres produkter. Også for dem, der gerne vil have flour.

  Det blev en lang smøre. Rigtig god dag til dig.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  7. juli 2017 kl. 07:56

  Hej Birgitte,

  Tak for hilsen. Det kan jeg ikke argumentere imod, og jeg vælger da også selv at skifte mellem tandpastaer med flour og uden flour. Men jeg er ikke vild med at bruge det fordi det hverken er naturligt eller sundt for (resten af) min krop, så jeg ville da ønske at nogen opfandt et (sundere) alternativ og at rækken af nye – økologiske – tandpasta måske kan være med til at skubbe lidt til de konventionelle mærker. Jeg har skrevet lidt om mine tanker til Eva ovenfor.

  Rigtig god dag, Charlotte

 • Svar
  Anne H
  9. juli 2017 kl. 21:47

  Kære Chatlotte,
  De er fine!
  Der er også Triclosan, som også findes i toiletrens i colgatetandpasta m.fl, :/
  Jeg har brugt diverse tandpastaer UDEN flour i mange år, afløst af Zendium indimellem (er vist flour i den) og jeg har ikke haft huller i tænderne siden jeg var barn. Men er også grundig med tandbørsten. Der er jo også mange andre stoffer end flour der kan neutralisere syre og virke anti-bakterielle.
  Findes også en naturlig tandpasta BioRepair der styrker og reparerer emaljen.
  Kh, Anne

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  11. juli 2017 kl. 13:39

  Kære Anne,

  Tak for din hilsen, de er nemlig superfine (og ja, Triclosan fik jeg ikke skrevet på, det er næsten den værste synder. Tak for tilføjelse). BioRepair kender jeg ikke, men den vil jeg da fluks få tjekket ud.

  Jeg gør ligesom dig – blander lidt – og det handler jo netop om, som du skriver, at være grundig med tandbørstningen og bruge gode produkter. Flour kan helt sikkert noget særligt, men spiser man slik konstant eller ikke får børstet tænderne grundigt nok, så holder jo selv flour ikke huller fra tænderne.

  Rigtig god sommer.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...