I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Har du set Netflix-serien om svampe?

Wauw, jeg har set den smukke film om svampe på Netflix. Fantastiske svampe hedder den, eller Fantastic Fungi som er originaltitlen. Om svampenes helt utrolige påvirkning af vores verden og klima, om deres indvirkning på vores helbred og immunforsvar og om den helt forunderlige verden, de repræsenterer.

Det er ikke første gang, jeg er fascineret af svampe. For en del år siden efterhånden skrev jeg en artikel til Femina om skønhed og svampe, og vi har også både herinde og på Instagram fortalt om den spirende trend, som svampe udgør, i alt fra mode, til sundhed, skønhed og interiør.

De vokser frem overalt og i alle afskygninger. Vi taler i det hypede skønhedsmærke Glossiers nye butik i Seattle, hvor store kunstige, røde svampe vokser frem på mos som kunstinstallationer. Der er fine svampeprint på den danske designer Helmstedts kollektion og i indretningen rimer svampe lige nu meget kraftigt på lampe, når det kommer til former.

Under nedlukningen var det ikke kun strikning og surdej, der vandt frem. Det samme gjorde svampedyrkning som hobby og der er sågar parfumer med duften af svampe og jordbund. I kosttilskud vinder svampe også stadig mere frem.

Ja, selv Hermès har lavet en vegansk version af deres berømte tasker. Af svampe. For særligt dyrkede svampe er gået hen og blevet det nye bæredygtige materiale.

Det taler de også om i filmen, og faktisk er vi allerede på forkant hos os på den front. Eller et af vores yndlingsmærker, Amly, er. Amly er altid i front, når det handler om passe på den natur, de selv kommer fra og lancerede for et års tid siden deres fine Room Fragrance Sets i en beskyttende emballage, der er dyrket af svampe, akkurat som de viser det i filmen.

Emballage, der er både naturlig, genbrugelig og komposterbar.

Det kommer du helt sikkert til at se meget mere af fremadrettet.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...