I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Har du (også) svært ved at fokusere i øjeblikket?

Jeg glemte en zoneterapi-aftale i går. Det gør jeg ellers aldrig (undskyld, Lisbeth!). Forleden var der et ord, jeg ikke kunne huske lige dér midt i en samtale. Og nu kan jeg heller ikke huske, hvad ordet var. Jeg har det lidt som om jeg går rundt i en boble. Sådan er jeg ikke den eneste, der har det i øjeblikket.

Der er sågar en betegnelse for det: Brain Fog.

Altså at gå rundt med tåge i hovedet og hjernen, og ikke kunne huske fra næse til mund.

Et kort øjeblik kan man godt blive nervøs for, om der er noget helt galt, men typisk handler det om hormoner (overgangsalder, teenagehood og graviditet), søvn (eller nærmere mangel på samme), stress (tag blot de seneste par år for os alle) og kost som de vigtigste årsager. For som alle andre dele af kroppen har vores hjerne brug for flow og brændstof for at fungere optimalt.

Det var Kathleen Baird-Murray, skønhedsredaktøren på Vogue UK, der første gang fik mine øjne op for Ancient+Braves MCT-olie. Kom en teskefuld i din kaffe – det er fokus på flaske, sagde hun og lod hermed hjernens klarhed være lige så naturlig en del af din skønhed som hudens klarhed.

Siden fandt jeg ud af, at MCT er en fast ingrediens i hverdagen hos en lang række succesfulde personligheder lige fra Halle Berry, Blake Lively og Miranda Kerr til Emma Stone og Huda Kattan, der, som hun siger, er ‘obsessed with True MCT Oil for my daily morning drinks. Helps with weight loss, memory and keeps me energized’.

Feed your brain like you feed your skin

MCT-olie er øjeblikkeligt brændstof til krop og hjerne. Reboot kalder vi det hos os og vi har det altid i tasken og i baghånden.

Derudover betaler det sig at spise ekstra mange bær, granatæblekerner, blommer og mørkegrønne grøntsager, hvis du gerne vil give din hjerne de bedste betingelser.

Sørg også for at dit tarmsystem er i flow. Det er din anden hjerne og hele præmissen for at din krop fungerer. Fermenterede fødevarer, teer, probiotika og ikke mindst Manuka-honning er mine favoritter i den henseende (vi har netop sat to nye varianter af vores berømte raw Manuka-honning på hylderne, der er perfekte til hverdagsbrug her over forår og sommer).

Og så tyer jeg altid til et par afstressende ritualer, når jeg har det som nu, hvor jeg glemmer alt omkring mig. Ofte kan brain fog nemlig også handle om, at vi har alt for meget om ørene. Disse ritualer er lette at gøre efter og du finder dem lige her nederst (tænk en nøje udvalgt essentiel olie, en original japansk hovedbundsbørste og akupressur på et ganske særligt punkt, der fremmer hukommelse og klarhed. For blot at nævne et par af dem).

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...