I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Diverse

Har du (også) pigmentforandringer, der ligger på lur?

Jeg bliver lige et øjeblik ved solen, eller solbeskyttelsen for at være helt præcis. For udover føromtalte tip om altid at bruge en effektiv antioxidantserum under din solcreme, så har jeg et andet vigtigt tip i ærmet udover de gængse. I New York for nogle måneder siden fik jeg taget et særligt UV-foto af min hud, hvor det er muligt at se eventuelle underliggende solskader og pigmentforandringer. Dem har de fleste af os opsparet gennem tiden, og mine lå – tada – ved kæbelinjen og helt øverst i panden ved hårgrænsen. Det er der jo sådan set ikke noget mærkeligt i, når man tænker over det, for selv om jeg er supergrundig med at smøre solbeskyttelsen på, så har jeg tydeligvis koncentreret mig mere om ansigtshuden end jeg har om at sikre, at jeg fulgte det helt til dørs, ned over kæbelinjen. Og jeg har i forsøget på at undgå at få fedtet håret ind i solcreme tydeligvis ikke smurt helt op til hårgrænsen. For mig var det tankevækkende og jeg er blevet langt mere opmærksom på disse steder, så jeg undgår at de underliggende pigmentforandringer stikker deres plettede hoved frem. Disse fotos kan du også få taget herhjemme, hvor flere mærker tilbyder det ved særlige promotions. Blandt andet har jeg set det sydafrikanske klinikmærke Environ praktisere det, og jeg mener også, at Nivea gør det indimellem. Jeg kan anbefale at slå til, hvis du støder på muligheden (selv om det er en lidt skræmmende oplevelse at se sig selv på den måde). I mellemtiden kan du overveje, om du måske skulle have samme tendens som jeg til at glemme kæbelinjen og hårgrænsen.

7 Kommentarer

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  10. juni 2015 kl. 09:09

  Hej Charlotte.
  Som voksen kan det være en udfordring i sig selv at finde den solcreme, der passer bedst til ens hud, men når det kommer til ens børn, er det jo en helt anden sag. Det er en hel jungle!
  Jeg har tidligere brugt Derma til min datter fordi jeg fik det anbefalet af en af Murads piger, da jeg fik lavet en hudscanning.
  Men men men, min lille pige synes ikke den er rar, for den klistrer og er fedtet, og det er der jo ikke rigtig nogen, der kan lide. Nu har jeg så valgt en fra Garnier, som hun faktisk blev begejstret for.
  Men her kommer så mit spørgsmål: er der mærker, der er bedre end andre når det gælder vores små pus? Jeg tænker selvfølgelig på indholdsstoffer, evnen til at passe på deres sarte hud og absolut også konsistensen.
  Jeg tænker, at vi andre skal passe på vores hud. Vi skal sørge for rigeligt med fugt, den skal renses, nusses og plejes, men vi kan jo lige så godt give vores børn en god start og lære dem allerede fra de er små (piger som drenge), at huden er vigtig at passe på, og solcreme er for mig at se en rigtig god start? 🙂

  Venlige hilsner
  Tenna.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  10. juni 2015 kl. 16:47

  Kære Tenna,

  Det er en rigtig god og vigtig kommentar, og jeg har besluttet at lave et indlæg i morgen om solcreme og børn. Jeg har i øvrigt skrevet om det i min Yummy Mummy-bog også.

  Så hold øje i morgen (og kort til Garniers solcreme til børn, så er den desværre netop listet på TÆNKs liste over dem, man skal overveje at holde sig fra, hvis man går op i indholdsstoffer ift. børn, så måske du skal finde en anden til hende. Jeg lægger linket til TÆNK op i morgen, så kan du selv læse det der).

  Tak for inspiration.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  10. juni 2015 kl. 18:27

  Fantastisk! Jeg glæder mig til at læse i morgen 🙂
  Vil jo gerne give hende det bedst mulige og sikre, at jeg i hvert fald gør mit til at give hendes hud en god start. 🙂

  Det var da bestemt så lidt, er jo bare glad for at du har din blog, hvor vi kan stille spørgsmål og finde noget vejledning på den der snørklede beauty vej 🙂

  Venligst
  Tenna.

 • Svar
  Maria L
  11. juni 2015 kl. 15:38

  Kære Charlotte
  Måske har du ikke set matas-tilbudsavisen for denne uge? I øjeblikket samarbejder Matas og Kræftens Bekæmpelse om at scanne huden gratis i udvalgte matas-butikker, apropos dit indlæg. Her kommer mere information:
  http://www.matas.dk/kb
  Venligst Maria

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  12. juni 2015 kl. 12:45

  Kære Maria,

  Nej, det har jeg ikke, så mange tak for din kommentar. Det er hermed fluks givet videre til alle interesserede. Dejligt med den slags input.

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  HeLene
  24. august 2015 kl. 09:17

  Hej!
  Søger på new york i din blog for at få tips til min rejse!
  Hvor i NY fik du den uv-foto taget? Pris?
  Håber på svar!

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. august 2015 kl. 21:29

  Hej HeLene,

  Det var hos Elizabeth Ardens nye spa på Union Square. Jeg var der i arbejdsøjemed, så jeg ved faktisk ikke, hvad det koster og kan ikke lige finde den inde på deres site (http://www.reddoorspas.com/locations/red-door-union-square). Men det er sådan en walk-in-spa, så jeg er sikker på, at de kan hjælpe dig, hvis du går ind fra gaden. Og ellers skriv til dem.

  Det er nemlig superinteressant (og lettere skræmmende;)

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...