I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Har du hørt om ‘Hurried Mother’s Syndrome’?

Jo, det er en ting (ikke PMS, men HMS) og har du børn, ved du ganske sikkert, hvad det handler om, nemlig indimellem at have så travlt med at sørge for at dit barn får den ro, de grøntsager og vitaminer, den søvn og den omsorg, det har brug for. Og så glemmer du dig selv.

Jeg tager mig indimellem i at tænke, at jeg da spiser masser af grøntsager hele tiden, men faktum er, at jeg skræller et hav af gulerødder og laver frugt-og grøntsagsfade til mit barn, og så tror jeg, at jeg også har fået en masse selv. Eller jeg laver fine madpakker til ham med lækre ting i, og så får jeg ikke lavet én til mig selv. Eller at jeg sørger for at min søn får den søvn, han har brug for, og så kommer jeg for sent i seng selv.

Hurried Mother’s Syndrome kaldes det, når mødre ikke passer ordentligt på sig selv, men får for lidt søvn og for meget stress, og døjer med udmattethed, uro og måske også hormonelle udfordringer. Som laver fantastisk mad til deres børn, men sjældent sætter sig roligt ned og sørger for at nære sig selv.

Et godt råd fra eksperterne er at food-preppe, altså at forberede mad så det er let at gå til i ugens løb, når man kommer træt hjem. Jeg elsker selv at bruge lørdag eller søndag formiddag med alt godt fra køleskabet og se, hvad det kan blive til af nærende retter. Skrælle gulerødderne på forhånd og opbevare dem i glas med koldt vand. Skylle salaten, så den er lige til at bruge. Koge quinoa og ris på forhånd, så det blot skal ristet på panden, lave supper, der bare skal varmes og gøre rodfrugter klar med olier og urter, så de blot skal i ovnen. Eller hvad der nu ligger lige for.

Det samme med skønhedsrutinerne. Have Gua Sha’en liggende på sofabordet, så det kan klares, mens du ser Netflix eller nyheder. Stille vippeserummet i tandbørstekruset, så du husker det (og måske kan undvære mascaraen, når morgenerne er travle). Komme blushen i tasken, så den let lige kan duppes på, inden du træder ind ad døren til møde og ditto med multibalmen, der i en håndevending kan bruges til alt lige fra tørre neglebånd og babykinder til highlighter og glans til læberne.

Psst… der er stadig få tilbage af vores fine Yummy Mummy Rescue Kit med de bedste quickfixes til travle mødre.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...