I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Hvad er det lige med den dér Gua Sha?

Jeg har fået en del spørgsmål om Gua Sha-terapi (som det så fint hedder), og jeg vil meget gerne tage det op igen. For Gua Sha’en er, som faste læsere vil vide, en af mine absolutte yndlingsmetoder til at holde cellulite fra døren, men den kan også meget andet.

Gua Sha er en mere end 2000 år gammel kinesisk behandlingsmetode, hvor huden ‘skrabes’ med en særlig sten. Herigennem udskilles usunde elementer fra området samtidig med at blodcirkulationen stimuleres, ubalancer elimineres og hele flowet i kroppen styrkes. Metoden er i familie med akupunktur og udøvere hævder, at det har en positiv indflydelse på inflammation, varmeophobninger, affaldsstoffer og overflødigt fedt.

Gua Sha’en er så småt begyndt at få plads i europæisk og amerikansk tankegang om en naturlig metode til balance i kroppen. Blandt andet er Gwyneth Paltrow kendt for at benytte sig af Gua Sha-terapi, men også rigtig mange af os almindelige dødelige har fået øjnene op for det.

Siden jeg lancerede min Gua Sha for snart to år siden, har jeg ikke kun sendt næsten 2000 styk afsted til jer, men også fået de vildeste tilbagemeldinger med virkninger, der gik ud over, hvad jeg på nogen måde kunne have håbet på.

Den Gua Sha, jeg har fået håndlavet efter traditionelle kinesiske forskrifter og i den originale bianshi-sten, er hovedsageligt beregnet til brug på cellulite (lår, baller, mave), men kan lige så vel bruges på lægge og fødder (hævelser), arme (flapperarme) og skuldre (spændinger, myoser).

Den kan godt bruges i ansigtet, men personligt  foretrækker jeg langt ansigtsruller til det formål. Jeg har fået fantastiske behandlinger i udlandet med særlige ansigts-Gua Sha’er, men når man selv skal stå med det og få det passet ind i en dagligdag, så er ansigtsrullerne langt lettere at bruge. Med dem kan du let og enkelt (mens du ser nyheder eller Netflix) give dit ansigt både glød, cirkulation og et løft.

Find dem lige her (jaderulle, rosenquartzrulle og ametystrulle), hvor du også kan læse meget mere om, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvor du køber dine Gua Sha’er og ansigtsruller.

Og Gua Sha’en kan du læse mere om her

2 Kommentarer

 • Svar
  christina kragh
  11. april 2018 kl. 21:58

  Hej
  Skal den gua sha bruges uden på tøjet el kan man feks bruge den hver dag efter man har været i bad og smurt crem el olie på kroppen ….jeg tænker også jeg vil bruge den i ansigtet
  kh christina

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   13. april 2018 kl. 08:59

   Hej Christina,

   Det er bedst at bruge den på nøgen hud, enten på tør hud eller med olie, hvis du foretrækker det. Jeg bruger den selv på tør hud, men hvis du gerne vil bruge den, når du kommer ud af badet, så gør endelig det. Husk blot at det er en porøs sten, der går itu, hvis du taber den på badeværelses(flise)gulvet. Så sørg for at stå på en måtte eller andet. Selv bruger jeg altid min Gua Sha, når jeg sidder i sofaen og alligevel ser nyheder eller noget andet i tv. Så får jeg det gjort.

   Du kan godt bruge den i ansigtet. Så bruger du blot en af de kortere ender af stenen.

   Der følger en lille vejledning med, når du køber den, hvor alle disse ting står beskrevet.

   De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...