I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Drik te i varmen

Ifølge ayurvedisk tradition skal du drikke varme drikke, når det er varmt. På den måde skal din krop ikke bruge unødig energi på at opvarme en iskold drik til kropstemperatur, men kan absorbere direkte. Det giver balance og bedre flow. Te er en af de ting, de anbefaler. De fleste af os har dog ofte lyst til noget koldt at drikke og her er te stadig en af de sunde, smagsfulde måder.

Og nej, vi taler ikke de sødede lemonade-isteer, du kan få færdiglavede. Vi taler ren te, blot i en kold version. Det kan laves på to måder, enten at du laver en kande te og afkøler, eller – som jeg selv foretrækker det – koldbrygget te. Det har vi talt om mange gange herinde, men en god ting kan ikke gentages for mange gange.

Koldbrygget te er de rene teblade som får lov at afgive deres smag natten over i en krukke eller flaske. Det er både smagfuldt, sundt og hydrerende, og om sommeren står der en flaske som fast inventar i mit køleskab. Jeg laver det typisk om aftenen, og så har jeg et par liter klar til næste dag. Det smager virkelig godt, og gør det så meget lettere at få drukket de 2-3 liter væske som anbefales.

Jeg har eksperimenteret med forskellige teer og det er ikke alle der er lige gode. Sort te skal du holde dig fra, mens grøn te fungerer godt. Allerbedst smager hvid te, hvis du spørger mig. Du skal blot bruge et par teskefulde. Må jeg anbefale min egen favorit – vores Stop And Smell The Roses Tea – som virkelig smager dejligt kold. Helt perfekt afbalanceret.

Jeg veksler mellem den og så ren hibiscus som er et af mine andre crushes lige nu (forleden fik jeg hibiscus-sorbet på en Café Barlie i København – det kan absolut – også – anbefales), men det kan være, at du har andre teer hjemme i skabet, der er gode til formålet. Det er blot at prøve sig frem.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...