I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Ilovebeauty tips

Dette ville jeg virkelig godt have vidst inden jeg kastede mig ud i det

Inden jeg skriver om god karma og andre vigtige 2018-skønhedstrends (måske disse 2018-skønhedstrend endda udmunder i en kommende ILOVEBEAUTYboks, hvem ved), vil jeg lige komme med servicemeddelelse. En vigtig – og for mig temmelig overraskende – af slagsen. Det handler om hår, eller rettere om mangel på samme. Mange vil måske have læst det indlæg, jeg skrev i sommer – dét hvor jeg pludselig tabte en masse hår (og fik endnu mere tilbage). Find det her.Jeg kunne ikke rigtig forstå, hvorfor jeg pludselig fældede så voldsomt ud af det blå, men endte med at tilskrive det en lidt for hektisk hverdag, da der ikke rigtig var andre grunde, der kunne forklare det. Indtil for nylig, hvor jeg pludselig læste en virkelig interessant artikel af en velestimeret amerikansk trichologist (det kan vel bedst oversættes som en slags hårdoktor), der advarede mod tidens ellers meget populære juicekure, fordi manglen på protein og diverse under kuren, kunne resultere i, ta da, voldsomt hårtab. Som hun blev sagde i artiklen: Du kan nærmest sætte uret efter det. Når kvinder går på juicekur vil en ud af tre af opleve en voldsom hårfældning 6-12 uger efter. Quick-diæter, fedtfri kure og low-carb har lignende effekter. Jeg er så én ud af de tre. For præcis tre måneder inden havde jeg rent faktisk testet en 3-dages juicekur, fordi jeg skulle skrive om den til et magasin. Pludselig gav det hele mening. Og i en januar måned hvor rigtig mange detoxer på livet løs, synes jeg lige, at jeg ville nævne det. Det kan have en voldsom effekt på dit hår om 2-3 måneder. Og vi taler virkelig voldsom.

6 Kommentarer

 • Svar
  Eva B
  15. januar 2018 kl. 03:24

  TAK ?‼️Det var lige præcis på tapetet her. Tænk at købe en dyr juicekur; tabe 2 kg fedt – og 3 mdr efter det samme i hår. Ok, det er overdrevet, men mindre er absolut heller ikke en fed tanke. Slet ikke, når jeg brugte 2017 på at leve efter og med Hårklinikkens principper og produkter. Det kunne lige passe! Tak, Charlotte, for at dele den info!

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  15. januar 2018 kl. 09:39

  Kære Eva,

  Ja, det er ret vildt, ikk? Jeg tror faktisk ikke, at jeg havde troet på det, hvis ikke jeg havde oplevet det selv på eget hår.

  Godt vi har Hårklinikken til at redde lokkerne;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne H
  15. januar 2018 kl. 15:26

  Tak fra mig også! ♡
  Jeg gik med tanker om at gå på juicekur men vil helt klart gøre noget mindre radikalt.
  Der er meget man kan gøre for at aflaste kroppen heldigvis. Og jeg elsker god mad så er lidt lettet 😉
  Kh Anne

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  15. januar 2018 kl. 22:21

  Kære Anne,

  Absolut selv tak. Det er jo heldigvis ikke alle, det rammer (artiklen sagde 1 ud af 3 kvinder) men vigtigt at have med i sin beslutning. Måske er pointen, at man langt hellere skal gøre lidt men godt for sig selv hver dag end de mere radikale ‘kure’.

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Daniela Fraser
  23. januar 2018 kl. 18:12

  Jeg tog en 5 juicekur (kun grøntsager, ingen frugt), for noget tid siden. Jeg var så en af dem som heldigvis gik fri ?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. januar 2018 kl. 11:53

  Kære Daniela,

  Lucky you!;) – og ja, det er jo heldigvis ikke alle, det sker for, så juicekure er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det er måske blot meget rart lige at have i baghovedet, at du kan være en af de tre uheldige, eller at vide, hvorfor du måske fældede så voldsomt. Det kan man jo godt blive lidt nervøs over, hvad der ligger bag.

  De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...