I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Derfor skal du (også) huske at drikke vand!

Jeg har siddet og hygget mig med Vogue her i weekenden, og faldt jeg over et skønhedstip, som jeg aldrig har hørt fra. Og det hører til sjældenhederne. Altså jeg har selvfølgelig hørt, at det er vigtigt for huden at drikke vand, men ikke af denne årsag. Lad mig starte med artiklens emne – den i øjeblikket nok så omtalte hyaluronsyre. Faktum er, at hyaluronsyre har været brugt i cremer i masser af år. I forlængelse af tidens trend for antiage-injektioner med hyaluronsyre som fx Restylane, har ingrediensen fået helt nyt fokus i den del af skønhedsverdenen, der handler om cremer, og bliver sågar omtalt som mirakel-molekylet. For hyaluronsyre er et sukkermolekyle, der forekommer naturligt i kroppen og regulerer hudens fugtbalance. Med alderen har vi brug for stadig mere hjælp med at holde på fugten i huden og her er hyaluronsyre en eminent hjælper, fordi den også fylder huden ud dér, hvor vi måtte synke lidt ind. Grunden til at din hud fyldes ud, er at hyaluronsyre er kendt for at binde vand med op til 1000 gange sin egen vægt – altså at suge vand til sig for at fylde ud. Og her kommer så det interessante, for i artiklen anbefaler eksperten Dr. Erich Schulte, at du sørger for at drikke ekstra vand, når du bruger effektive hyaluron-produkter, fordi den hyaluron, der bruges i dag, er så effektiv, at det kan suge vand fra andre steder i kroppen, så du kan føle dig dehydreret. Jeg er stor fan af hyaluronsyre (især i serum), så jeg vil da absolut skrive mig dette bag øret.

Er du dårlig til at drikke nok vand? Så er der gode tips at hente lige her.

6 Kommentarer

 • Svar
  HeLene
  2. august 2015 kl. 19:21

  Wow, det var virkelig interessant, jeg bruger mange fugtgivende ingredienser i min hudpleje så det skal jeg klart huske på fortsat!

 • Svar
  Tina J.
  3. august 2015 kl. 00:05

  Vidste jeg heller ikke, tak for rådet 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. august 2015 kl. 09:43

  Ja, HeLene, det er værd at skrive sig bag øret. Det gælder udelukkende for hyaluronsyre og således ikke for andre fugtingredienser – men drik du bare løs. Det er godt for huden uanset.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  3. august 2015 kl. 09:46

  Hej Tina,

  Absolut selv tak!;) – og skål.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne H
  3. august 2015 kl. 15:41

  Kære Charlotte.
  Vender det ikke op og ned på dét som flere eksperter påstår, mht at huden er/har en uigennemtrængelig barriere.
  Andre påstår vores hud “spiser” ca. 60(?) af de produkter vi smører på.
  Nogle gange er det ret forvirrende og svært at finde ud af hvad der er rigtigt eller forkert :/ og hvilke eksperter man skal tro på.
  Kh Anne

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  4. august 2015 kl. 09:50

  Kære Anne,

  Jeg er helt enig i, at der er mange forskellige budskaber derude. Og det kan være forvirrende. Man taler rigtig meget om hudbarrieren i øjeblikket, fordi den netop er rigtig vigtig for kvaliteten af din hud. Hvis huden var helt uigennemtrængelig, ville vi (overordnet) ikke se problemer med sensitivitet, tørhed, pigmentforandringer og solskader. Men hudbarrieren er, uanset kvaliteten, ikke uigennemtrængelig. Overordnet kan siges, at hvad der trænger ind i huden afgøres af størrelsen de molekyler, man arbejder med. Lige i denne henseende har forskerne fundet en metode til at mindske hyaluron-molekylerne gevaldigt ift. tidligere, hvilket betyder, at de trænger bedre ind i huden og dermed binder mere vand. Og det betyder så, ifølge eksperterne ovenfor, at vi skal huske at drikke mere.

  Jeg håber, at det giver mening.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...