I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

#4 Hår à la 1950’erne

Tænk opsætninger à la Catherine Deneuve og Audrey Hepburn – og giv det så et moderne twist. Gun-Britts sidste nytårsopsætning kræver en hjælpende hånd (og – vil jeg vove at påstå – et glas champagne), men den kan sagtens lade sig gøre at lave selv. Det gode ved tidens håropsætninger er, at de på ingen måde skal være så velfriserede og perfekte som i 1950’erne, hvor ikke et hårstrå måtte rejse sig. I dag må det gerne se lidt mere tilfældigt ud. Husk at have masser af hårnåle ved hånden, og evt. et hårbånd og en valk. Sidstnævnte har du måske allerede stiftet bekendtskab med her på skønhedsbloggen, men ellers kan du læse mere lige her.

Ingen Kommentarer

 • Svar
  Michelle
  30. december 2010 kl. 19:57

  Hej Charlotte,
  Det er virkelig rigtig godt med disse videoblogs – og tutorials (og at det handler om hår er bare endnu mere super for en hårspasser som mig).
  Kon endelig med flere.
  Hvis jeg dog må komme med et lille forslag ville det være rart, hvis I også fik filmet fra andre vinkler – på et tidspunkt var det lidt svært at se, hvad Gunbritt egentlig lavede, så hvis I kan få kameraet om til hende i ny og næ ville det være helt perfekt.
  Hav et godt nytår! (med lækkert hår og make-up naturligvis)

  Mvh. Michelle

 • Svar
  Karen B.
  2. januar 2011 kl. 11:04

  Kære Charlotte,
  Gun-Britts frisure, hvor nydelig den er, er ikke inspireret af 1950’erne men 1960’erne, hvor den nævnte valk også var et stort hit.
  1950’ernes hår var generelt kortklippet og krøllet, hvilket ses tydeligt på dette Grace Kelly-billede: http://www.edhumphries.com/wp-content/uploads/grace-kelly.jpg
  mens håret i 1960’erne var længere, touperet og opsat som Audrey Hepburns hår i “Breakfast at Tiffany’s”:
  http://graphics8.nytimes.com/images/2007/05/24/arts/25cell650.3.jpg

  I starten af 1960’erne er tøj såvel som hår stadig inspireret af 1950’erne (det kan man bl.a. se i Mad Men-serien, hvor de smarte piger – Joan Harris – straks har fanget 1960’er trenden, men de mere “pæne” kvinder – Betty Draper – stadig er meget 1950’er orienterede) med det pænt friserede korte hår og de struttende aftenkjoler, men efter ca. 1962/63 kan man tydeligt se, at 1960’ernes mere stramme tøjstil og topurerede hår har overtaget.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  2. januar 2011 kl. 14:30

  Kære Michelle,

  Tak for din tilbagemelding. Vi har mange flere små videoer i støbeskeen her i det nye år, og vi tager meget gerne dit ønske om flere vinkler til efterretning.

  De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar