I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

#2 Gør plads til det sjove

Selv om det jo egentlig bare burde være noget, man gør løbende og ikke på grund af en særlig dato, så skal der nogle gange et (nytårs)spark til udefra. Sådan er det i al fald for mig, ja faktisk så meget, at jeg nærmest får en urkraftsagtig trang til at rydde op og gøre plads, når vi når årsskiftet (og så er det bare med at slå til og få det gjort, inden den forsvinder igen). Så jeg har ryddet op i køkkenskabe, i fryseren, i julepynten og i gamle papirer. Jeg har brugt op af krukker, flakoner og æsker på badeværelseshylderne, renset makeupbørster og stillet nyt frem. Dét med at stille nyt frem er den bedste belønning og er nærmest som at starte på en frisk. I England går de skridtet videre. Her kan du tage kurset Done and Divorced der handler om at kvinder med en nylig skilsmisse på bagen medbringer deres makeuppung som de viser frem for de øvrige deltagere. Jo, hele molevitten, både snulderet, den nysetørre pudder, den gajol-befængte lipgloss, den gamle læbestift og øjenskyggen, der nærmest sidder fast i hylsteret. Meningen er selvfølgelig, at man ser, hvad man egentlig under sig selv, får et spark til at smide det gamle ud og inspiration til at fylde toilettasken med nye produkter, der – i stedet for halvtørre læber og klattet øjenskygge – giver friske rosenkinder og glød til huden (og irritation til eks’en, der tydeligt kan se, at man ikke længere ser trist ud, men frisk og glødende). Det er måske at tage den til ekstremer, men der er noget om snakken, og for mig gør det en forskel at få ryddet op og ud. Det giver plads til meget mere af det sjove. Og så kan det være en både bæredygtig og i nogle tilfælde også en økonomisk givtig oplevelse. Jeg får solgt ud af alle de ting i klædeskabet, som jeg ikke bruger længere, men som er smukke, brugbare og til glæde for andre, og Oskars legetøj og tøj, han ikke længere kan passe, ryger også til salg. En gang om året tager vi også alle overskydende ting derhjemmefra på loppemarked. Det giver os typisk til en ferie ekstra om året og jeg elsker ferie.

Gamle og brugte skønhedsprodukter skal du dog altid smide ud (jeg ser dem nogle gange solgt på loppemarked og det er ja, klamt, hvis du spørger mig). I nogle tilfælde kan du give yndlingsprodukter nyt liv, hvis du kender de rigtige tricks. Dem får du i min oprydningsboks lige her (der er kun tre tilbage, så tøv ikke, hvis dine gemmer trænger til en kærlig hånd. Time’s now).

 

2 Kommentarer

 • Svar
  Jette Neuenschwander
  4. januar 2018 kl. 16:31

  Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg ikke får et svar fra dig ang det tørshampoo

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  4. januar 2018 kl. 17:19

  Kære Jette,

  Vi har skam svaret dig under din første kommentar, hvor du spurgte. Men du får fluks svar her også: Klorane tørshampoo fås på apoteket. Du kan altid finde forhandlerinfo bagerst i de små tipsfoldere, der hører med ILOVEBEAUTYboksen. Og ellers spørger du selvfølgelig.

  De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...