I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Når dekolletéen crepper …

Ja, vi er jo alligevel i gang med skønhedsverdenens mere skæve elementer (tjek blot min seneste ILOVEBEAUTYboks), så vil jeg da lige nævne denne, som jeg faldt over for nylig: The Décolleté Pad. Og inden du rynker på næsen af skønhedsbranchens overflod af produkter, så vil jeg blot lige sige bede dig tage et grundigt kig på din dekolleté i spejlet (ja, det er den, der går fra skulder til skulder og i en trekant ned til kavalergangen) og tjekke om den er lige så fin, ensartet og glat som dit ansigt er. Nej vel? Min er i al fald ikke. Desværre. Huden dér er nemlig superfin og ekstra udsat, og rigtig mange af os glemmer, at ansigtspleje ikke stopper ved halsen, men reelt først helt nede ved barmen, hvis du vil din hud det bedste. Det gælder både den daglige ansigtspleje og solplejen, ej at forglemme. Og så er der en anden ting. Når du sover på siden, tager tyngdekraften over og så kommer der de dér små crepede rynker, som ikke rigtig vil gå væk igen (i al fald ikke, når du har nået en vis alder). Det besluttede LA-makeupartisten Calmille Calvet sig for at gøre noget ved, så hendes celebre kunder kunne fremstå bedst muligt på tv og den røde løber, og hun opfandt The Décolleté Pad som er en slags silikonepude med masser af fugt, som du sætter på huden, inden du går i seng. Den skulle klare sagerne for dig. Hvis du synes, at det er lidt meget at sove med (når du også har natmasker, sovebriller, hårkur, SaveMyFace-pude og K-Beauty-fodsokker), så kan du jo altid starte med at huske på føromtalte. At din daglige ansigtspleje går helt ned til brystet. Det gælder også masker og serum.

10 Kommentarer

 • Svar
  Anne H
  4. april 2016 kl. 20:04

  Hej igen Charlotte 🙂
  Jeg vil lige spørge dig om du ved, hvad det betyder hvis der feks står 10102011-1, i bunden af et (dansk naturligt) hudplejeprodukt?
  Min første tanke var mht.dato. Eller prod.dato.
  Har skrevet til firmaet og spurgt for nogle dage siden, men de svarer ikke på det.
  Kh Anne

 • Svar
  HeLene
  4. april 2016 kl. 21:30

  Godt at huske på, især nu når sommeren snart kommer og det er let at glemme dette område mht solfaktor fx. Tak!

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  5. april 2016 kl. 07:54

  Hej Anne,

  Hvilket mærke er der tale om? Så vil jeg gerne spørge for dig. Umiddelbart ville jeg også tro, at der var tale om en holdbarhedsdato, men 2011 er jo en del år siden, så medmindre det er noget, du har haft stående meget længe bagerst i skabet, så kunne det også være et produktionsbatch som du selv skriver. Men det er i så fald stadig et gammelt produkt.

  Lad mig høre, hvilket produkt og mærke, der er tale om, så skal jeg se, om jeg kan hjælpe dig.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  5. april 2016 kl. 07:55

  Absolut selv tak, HeLene – og det var helt sikkert også en reminder til mig selv;) Det forpligter jo (heldigvis), når man skriver det sort på hvidt.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne H
  5. april 2016 kl. 10:15

  🙂 Tusind tak Charlotte.
  Det er Rønsbøl. Nej det er nemlig to produkter jeg liiige har købt på udsalg i en anden netbutik. Jeg er lidt hys når det er naturlige produkter!
  Kh Anne

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  5. april 2016 kl. 10:24

  Anne, dem ville jeg ikke bruge. Rønsbøl blev solgt for et par år siden, og det lyder helt ærligt som om det er et gammelt lager, der burde have været destrueret. Uanset om det er produktionsdato eller holdbarhedsdato, så er den langt overskredet. Selv konventionelle skønhedsprodukter – altså ikke naturlige produkter som Rønsbøl – ville skulle smides ud udfra denne dato.

  Jeg tror desværre, at du har købt katten i sækken. De burde give dig pengene tilbage. Der sker desværre indimellem denne slags ting i skønhedsbranchen og det er jeg virkelig ikke stolt af på branchens vegne.

  KH Charlotte

 • Svar
  Anne H
  5. april 2016 kl. 14:21

  Ak! Så må jeg hellere kontakte forhandleren. Ja og det er jo sikkert uden konservering.
  Nej det er desværre heller ikke første gang jeg prøver det.
  Har flere gange modtaget produkter hvor der tydeligt står en overskredet exp.date :/
  Har fået byttet et par gange med en undskyldning, men en anden gang har jeg måtte skrive frem og tilbage for at få refunderet købet – og det i en anderkendt netbutik. Også prøvet bare at blive ignoreret.
  Jeg blev træt af det og kontaktede forbrugerstyrelsen. De oplyste at det ikke er lovligt at sælge produkter der har overskredet mht dato. Heller ikke på udsalg!
  Ja det foregår desværre nok indenfor mange brancher. . ‘Går den, så går den!’ især hvis folk ikke klager.
  Men tusind tak for din hjælp Charlotte! 🙂
  Kh Anne

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  5. april 2016 kl. 14:55

  Hvor er det ærgerligt, Anne – og slet ikke i orden. Jeg synes absolut, at du skal sende retur og sørge for at få dine penge tilbage (og så bliver jeg nødt til at komme med blot et lillebitte pip om, at når tilbud lyder for godt til at være sande, så er de det som regel også. Æv!).

  Og jeg vil hermed generelt opfordre til altid at kigge på holdbarhedsdatoer på skønhedsprodukter på samme måde som vi gør det med dagligvarer. Gamle produkter handler ikke kun om, at de ikke virker længere. De handler også om bakterier og andet, der i værste fald kan skade huden.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Kristiane
  7. april 2016 kl. 10:41

  Kære Charlotte… og Anne,

  Indimellem klikker jeg ind og læser med på kommentarsporerne – og tak for det. For hvor er det egentlig nyttig viden ikke at smide penge efter for gamle produkter – fremover vil jeg prøve at nærlæse etiketten med henblik på udløbsdato. Og tak for alle de skønne indlæg. Kh Kristiane

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  7. april 2016 kl. 12:48

  Kære Kristiane,

  Mange tak for din hilsen! – og der er rigtig meget at hente i kommentarsporene. Det er jo jer, der spørger, tipper og skriver (og jeg anbefaler altid skønhedsfirmaer at læse med også, fordi det giver så fint og ærligt et billede af, hvad I allesammen lægger vægt på og interesserer jer for).

  Du skal love mig, at du holder øje med udløbsdato, og også holder øje med, at du ikke har produkter stående alt for længe på hylderne. I min skønhedsbog ‘Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke’ har jeg skrevet et helt kapitel om netop dét, og der er også en rigtig god liste over, hvor længe dine produkter reelt kan holde sig. Du kan finde bogen på biblioteket eller lige her, hvis du gerne vil vide mere:

  http://shop.ilovebeauty.dk/collections/mineboger/products/skonhed-kommer-indefra-pincet

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...