I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

Man behøver jo ikke at have crepe-dragt på!

I går skrev jeg om min oplevelse i den smukke, nærmest historiske gymnastiksal på Gotved-instituttet på Frederiksberg, med mørke, blanke trægulve og smukke ribber, hvor kvinder (og mænd) har hængt i stræk i adskillige årtier. De af os herinde, der har rundet de tredive, vil kunne huske Helle Gotveds karakteristiske stemme i P1 hver lørdag morgen, hvor hun guidede lytterne igennem gymnastiske øvelser, som de kunne lave hjemme på stuegulvet. Det gjorde hun i 26 år, og så blev hun udkonkurreret af aerobic, fitness, spinning og pilates. Men du skal nu ikke helt afskrive Gotved-gymnastikken, der så småt er tilbage på træningsplanen hos kropsbevidste kvinder, og Helle Gotveds principper om tidløs bevægelse og helhedstænkning er mindst lige så relevante som dengang hun oprindeligt udtænkte dem i starten af 1950erne. For vi ved det jo godt, kroppen er en uvurderlig mekanisme, der skal holde os kørende hele livet. Så det handler om at behandle den med respekt og omtanke.

2 Kommentarer

 • Svar
  Helle Rick
  21. februar 2016 kl. 17:24

  Helle Gotved husker jeg tydeligt.
  Jeg har været gymnast/gymnastik instruktør i mere end 25 år. Springhold, gymnastik på konkurrenceplan (vundet bronze) og Repræsentationshold.
  Jeg har også selv været utrolig aktiv som gymnast. Var på Idrætshøjskolen i Ollerup i ’82. Nøj, det var en oplevelse. Jeg boede nærmest i gymnastiksalen.
  Jeg var i Kenya med gymnastikken i ’87, som instruktør. Vildt spændende tur.
  Desværre satte et par diskusprolapser en stopper for det. Sport er sundt, men med måde 🙂 Jeg laver nu kun mine daglige træningsøvelser og spiller golf, hvilket min ryg kan holde til. Savner dog gymnastikken og det at lave serier. Hører jeg et fedt musiknummer i radioen, kan jeg godt finde på at lave gymnastisk i stuen 🙂
  God søndag

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  22. februar 2016 kl. 10:59

  Kære Helle,

  Tak for dine minder, og sikken en gymnast-karriere, du har haft dig. Jeg kan godt forstå, at du kan savne det indimellem, men dejligt at indlægget kunne bringe lidt minder frem;)

  Rigtig god mandag til dig. Hvem ved, måske der kommer et godt musiknummer i radioen …

  De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar