I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Lad os lige tale fregner et øjeblik

‘I believe in freckles – and in Vintner’s Daughter’, sagde Gwyneth Paltrow engang, da jeg mødte hende i London i forbindelse med lanceringen af hendes Goop Pop Up i den engelske hovedstad. Spørgsmålet gik på hendes bedste skønhedstips og ingen løftede et bryn, da hun nævnte fregner.

Sådan har det absolut ikke altid været. Jeg kan huske, at min egen mormor var ked af sine fregner, selv da hun blev en ældre dame, fordi hun var blevet drillet med dem, da hun var barn.

Freck Beauty kalder sig selv for The World’s First Freckle Cosmetic, der har skabt et helt mærke omkring kærligheden til fregner, men faktisk var Lancôme først på banen. Det var i starten af 1990’erne, hvor alt ellers handlede om at være perfekt – perfekt hud, perfekt hår, perfekte læber. Fregner var noget, man dækkede.

Fregne-lineren, som vi kaldte Lancôme-blyanten, kom i kølvandet på en række shows under de internationale modeuger i Paris og Milano, hvor makeupartisterne tegnede små, chikke fregner på modellerne.

Jeg mindes det som yderst befriende og valgte at bruge en del spalteplads på det faktum at vi, fra i så mange år at have talt om ’flawless’ åbnede op for at tale om ’flawsome’, der i al sin ynde handlede om, at det både er menneskeligt og tiltrækkende at vise sig selv med alt, hvad man har.

Og hvorfor skriver jeg så det? Jo, jeg kom til at tænke på det, fordi Gucci Westman i en af sine videoer tegner små fine fregner med Westman Ateliers seneste lancering, eyeliners i brun og sort. Lidt på næsen og ved overlæben. Det ser superfint ud, chikt, og vidner om, at skønhedsverdenen heldigvis også udvikler sig.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...