I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

La Festa della Donna (og en virtuel buket mimosa til jer)

Man kan sige mange (mørke) ting om tiden lige nu.

Jeg vil derfor skynde mig at byde ind med et solgult, og oven i købet yderst velduftende, lyspunkt.

Mimosa.

Store gule, tunge og velduftende mimosa der minder om forår og varme dage.

For nylig lærte jeg nemlig, at de i Italien fejrer dagen i dag – International Women’s Day – ved at kvinder giver små buketter med gule mimosa til hinanden som et tegn på lys, respekt og solidaritet.

Det gør de til deres mødre, søstre, døtre og veninder, men også til kolleger på jobbet, kvinden bag disken i det lokale supermarked eller hende de møder i parken om eftermiddagen, når de går tur med hunden. Gader og stræder er fyldt med gule blomster og anerkendelse.

Der findes et særligt sted i helvede for kvinder, der ikke hjælper hinanden, gentog Madeleine Albright mange gange, da jeg engang havde fornøjelsen af at spise frokost med hende og en række andre kvinder, da hun gæstede København.

Dengang havde vi måske mere overskud til at have (alt for) travlt med hinanden og skal jeg nævne én god ting ved Covid-19, så er det en stor medmenneskelighed, omsorg og kærlighed til dem omkring os, der betyder noget.

Især kvinder imellem.

I Italien viser man sin anerkendelse med mimosa. Herhjemme viser I det med alle de små (og store) gaver I sender hinanden og har gjort de sidste mange måneder. Det er helt tydeligt.

Det ved vi, fordi I fortæller os det i chatten og skriver det som søde kommentarer til jeres ordrer, så vi kan pakke dem fint ind og lægge kort ved. Ofte med jeres egne personlige hilsner og I skal vide, at det er lige så stor en fornøjelse for os at pakke som det må være at modtage dem.

Vi ville gerne have sendt en lille buket velduftende mimosa afsted til hver eneste af jer i dag som et tegn på vores taknemmelighed og respekt. Og for vitterlig at være verdens sødeste kunder. Men I er mange mange tusinde herinde, så i stedet sender vi dem kærligt her – virtuelt, men absolut ikke mindre velment.

Tak for jer. Og rigtig god 8. marts til alle.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar