I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

Hvad huden fortæller dig

Tusind tak for jeres mange, mange indlæg og mails i forbindelse med konkurrencen og indlæggene nedenfor (du kan stadig nå at være med her). Foruden sart og irriteret hud nævner mange af jer, at I døjer med udslæt, rødme eller urenheder. Det kan komme i forskellige zoner af ansigtet, der akkurat som zonerne under fødderne har forskellig betydning (du kan faktisk bestille tid til ansigtszoneterapi – læs hvad jeg har skrevet om det her). Det er ikke noget, man lige kan gennemgå i et blogindlæg, men et par tips skal I have med på vejen. Figurerer dit udslæt i panden, kan det handle om problemer med tyndtarmen, mens området mellem øjenbrynene samt tindingerne handler om leveren. Området under øjnene kan handle om dine nyrer, og området ved kindbenene om din mave. Og så er der hageregionen, der kan handle om gynækologiske problemer – eller om stress. Døjer du med udslæt i nogle af disse enkeltzoner, så kan det være værd at skrive sig bag øret.

10 Kommentarer

 • Svar
  Anne Mette K
  19. marts 2013 kl. 10:57

  Det lyder helt naturligt i mine ører, at kroppen ‘hænger’ sammen og viser symptomer på den måde det nu er muligt. Og det du skriver passer 100% med min oplevelse af at min rosacea blusser op 2 gange pr md (æggeløsning og mens.) og i ekstremt grad under stressede perioder. Jeg har netop læst dit indlæg om ‘lavendel-cremen’, den må jeg prøve.
  Desuden har jeg har virkelig god nytte af zoneterapi, det kan kun anbefales.

 • Svar
  bella
  19. marts 2013 kl. 11:55

  Jeg døjer pt. med MEGET urenhud i panden, hvilket jeg ikke plejer at have (tror det skyldes at jeg har spist rigtigt(!) meget junk og sukker her den sidste måned, og nu har min hud helt stået af). Har du nogle tips eller evt. et ældre indlæg, til hvordan man kommer den urene hud til livs, eller hvad man kan gøre for at mindske/slippe af med urenhederne hurtigere? Tak på forhånd 🙂

 • Svar
  Karin V. Sørensen
  19. marts 2013 kl. 14:22

  Kære Charlotte!
  Ved du så hvad det betyder når man har eksem eller udslæt omkring begge næsefløje?
  knus
  Karin

 • Svar
  Dorthe E. Markussen
  19. marts 2013 kl. 17:16

  Hej Charlotte,
  Jeg har det med at blusse op og blive meget rød i ansigtet især på næsen og lidt på kinderne. Har du et godt tips til en creme? Min hud er meget følsom overfor skiftende temperaturer og lige efter jeg har spist noget varmt, drukket rødvin etc.
  Kh
  Dorthe

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. marts 2013 kl. 12:51

  Kære Anne Mette,

  Tak for din hilsen og tilbagemelding. Ja, tingene hænger absolut sammen, og måske kan du bruge det til mindske din rosacea og rødme lidt i disse perioder. Lad mig gerne høre, om lavendelcremen kan hjælpe dig, hvis du kaster dig ud i den.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. marts 2013 kl. 12:55

  Kære Bella,

  Det kan du tro, jeg har. Du er nemlig absolut ikke den eneste, der døjer med urenheder, så jeg lavede på et tidspunkt en lille guide her på skønhedsbloggen, som du måske kan lade dig inspirere af. Det første indlæg kommer her: https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/fa-bugt-med-uren-ung-hud/2010/07/. Der er både indlæg om kost, pleje og tips.

  Du finder resten i arkivet i bloggens højre spalte, under ‘juli 2010’.

  Skriv endelig, hvis du har brug for yderligere.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. marts 2013 kl. 13:03

  Kære Karin,

  Ifølge diverse zoneoversigter handler næseområdet om hjertet. Følger du denne tankegang, handler det fx om at få sit blodtryk tjekket, skrue ned for kolesterolholdig mad samt krydret mad, og få masser af gode fedtsyrer som nødder, avocado, fisk og hørfrø. Det anbefales også at tjekke sin makeup efter i sømmene, om der skulle være noget, der er for gammelt, eller burde smides ud. Der sidder så mange porer i dette område, der let kan blive tilstoppede.

  Giver det mening?

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. marts 2013 kl. 13:08

  Hej Dorthe,

  Tak for din hilsen, og der findes såkaldte anti-redness-produkter i de fleste skønhedsserier herhjemme. Blandt andet er Clinique kendt for rigtig gode virkninger på deres. Clinique har i øvrigt også for nylig lanceret en pudder, der er perfekt til at dække rødme. Den hedder (og hold tungen lige i munden): Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder. Den virker samtidig beroligende.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne Mette K
  20. marts 2013 kl. 15:38

  Hej igen Charlotte
  Jeg var faktisk lige ved sende en bestilling afsted online på Lavendal cremen, men jeg kan ikke finde en ‘ingredientsliste’ og dermed om, hvorvidt cremen indeholder lanolin – ved du det? Jeg tror det næppe, men jeg ved at jeg at jeg reagere negativt på det. Eller om der er andre æteriske olier i, udover lavendel, det har min hud det heller ikke så godt med (kun de milde som f.eks mandel)
  Tak for hjælpen – uanset hvor meget du kan fortælle

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. marts 2013 kl. 06:44

  Hej Anne Mette,

  Jeg har også lige forsøgt at finde en ingrediensliste på nettet, men uden held. Til gengæld ved jeg, at hudlæge Gunhild Skovgaard Lange har praksis i Helsinge. Telefonnummeret til Gunhilds praksis er 4879 7700. Giv dem et kald og bed dem besvare dine spørgsmål, så du ikke køber noget, du ikke kan tåle.

  Jeg forestiller mig ikke, at der er andre æteriske olier i, og heller ikke lanolin. Men hør dem ad.

  Lad mig gerne vide, hvordan det går.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...