I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Hold øje med

Hold øje med: Mælkesyrebakterier!

Du kender sikkert det gode gamle bedstemortip om at bruge yoghurt i ansigtet for at få en glat og blød hud (tro mig, det var et fast ritual for mig i mine teenageår sammen med æggeblommer i håret. Det sidste skal du absolut holde dig fra!). Det med yoghurten er til gengæld ikke helt for sjov og en trend, der spirer gevaldigt igen. Gode yoghurter indeholder nemlig mælkesyrebakterier – probiotika – som får stadig større fokus både når det kommer til din sundhed og din skønhed. Mælkesyrebakterier holder din mave i orden, og her sidder størstedelen af dit immunforsvar, så du dermed holder dig sund og rask. Det hævdes sågar, at du kan undgå en stor del af de truende livsstilssygdomme, hvis du holder din mave naturligt i orden. Det har også indflydelse på din hud. Er din mave ikke i topform, kan det sætte sig i huden som ubalancer, akne og andet, eller med andre ord affaldsstoffer, som din krop ikke udskiller på naturlig vis. På skønhedsfronten spirer det også så småt med cremer med indhold af probiotika. Det skal jeg nok skrive mere om lige om lidt, hvor du også får et tip til min helt nye yndlingsbeskæftigelse: hjemmelavet yoghurt, og en virkelig god og probiotika-rig én af slagsen.

3 Kommentarer

 • Svar
  Christina Hansen
  25. marts 2014 kl. 23:56

  Hej Charlotte
  Det lyder spændende med de nye cremer, der er på vej. Jeg elsker, at du holder os opdaterede med alt det splinter-nye på beautyfronten og jeg glæder mig selvfølgelig til at høre mere.
  Det gælder i den grad også den hjemmelavede yoghurt. Håber på en opskrift, hvis det altså ikke er alt for besværligt! Og grunden til, at du prioriterer at lave det selv. Der er så mange hjemmelavede ting, man kan lave. Men det passer måske sig selv? Er det for din huds skyld? Og hvordan fik du ideen? Ja, nu blev jeg da virkelig interesseret. Glæder mig. 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  26. marts 2014 kl. 06:15

  Kære Christina,

  Dejligt at det kunne vække din nysgerrighed!;) Jeg lover at byde ind med en masse om den hjemmelavede yoghurt, der i virkeligheden er en gammel tradition, der bliver moderne igen. Og det er faktisk superlet. Så hold endelig øje her de næste par dage.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Rie
  26. marts 2014 kl. 12:36

  Kære Charlotte,
  Ej hvor lyder det bare super spændende… Både at man faktisk kan bruge aktiv yoghurt indefra og ud og udefra og ind 🙂
  Jeg glæder mig til at følge dine skriblerier.

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...