I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Diverse

Har du nogensinde overvejet kort hår?

Det bliver det sidste ord om hår i denne omgang. Det lover jeg. Men for nylig blev jeg ringet op af Eurowoman.dk, der spurgte mig om ovenstående. Har du nogensinde overvejet kort hår? Hvad jeg svarede, kan du læse i artiklen her. Dét at klippe lokkerne af er for langt de fleste en virkelig stor beslutning. Men for nogle har det ændret deres liv. Ja, deres liv. Jeg overdriver ikke. Tag blot et ikon som Twiggy, hvor det korte hår skabte en hel revolution. Før hende – og Vidal Sassoon, som stod bag frisuren – fik kvinder vasket og sat håret hos frisøren, og vi talte typisk avancerede opsætninger og upraktiske frisurer. Med Twiggy blev det korte hår til kvinder et symbol på en frigørelse, som stadig gælder den dag i dag. Mange kvinder med kort hår bliver set som mere modige. Et opdateret eksempel er Emma Watson, der i flere år kæmpede med sit Harry Potter-lillepigeimage. Det var først, da hun klippede sit hår kort, at hun pludselig af filmverdenen – og i virkeligheden også os andre – blev set som en cool, modig ung kvinde med sine meningers mod. Der ligger meget mere i håret end vi måske umiddelbart anerkender det for.

 

Du kunne også være interesseret i...

8 Kommentarer

 • Svar
  Helle Skovdal
  30. juni 2015 kl. 16:46

  Sidder og klapper, for den make-over jeg som nybagt mor efter andet barn fik hos IN ændrede mit liv: Mine lange, lyse lokker røg til fordel for en asymmetrisk, kort klip jeg har beholdt i små variationer. Det lange hår havde jeg primært for min kærestes skyld og da det røg, fik en kollega øje på mig. Vi har været sammen i nu fire år og han er manden i mit liv!

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  1. juli 2015 kl. 13:54

  Sikken en fantastisk historie, Helle. Tak for den;) Og tillykke med manden i dit liv og dit helt særlige korte hår.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  1. juli 2015 kl. 18:26

  Nej, aldrig mere! Griner.
  Jeg har haft kort hår da jeg var yngre, og det var bare ikke nogen succes. Har aaaalt for meget hår på hovedet til at have kort hår. Faktisk også for nærig til det, for selvom jeg fandt en kort frisure, der klædte mig, så krævede det klipning hveranden uge for at holde den pæn. Det var alt for tidskrævende.
  Altså hovedbunden fik luft, men det gjorde pungen søreme også. Gisp.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  2. juli 2015 kl. 10:16

  Åh, Tenna, jeg tænker, at vi er mange, der godt kunne drømme om at have så meget hår, at vi ikke kunne have en korthårsfrisure;) Men ja, klipning hver anden uge lyder temmeligt omstændigt og ikke mindst dyrt.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  3. juli 2015 kl. 23:45

  Så meget hår har også sine ulemper (ikke mindst en top sart hovedbund og derfor ikke for mange styling produkter), men jeg tror at alle typer hår har sine fordele og ulemper. Sommeren byder altid på opsat hår, til gengæld er det næsten altid nede i de kolde perioder, for ellers er det vildt koldt. Det er dog en smule handy altid at have et indbygget halstørklæde med. 😉
  Men her i mit 33. år, er jeg virkelig glad for mit hår, der falder præcis som det selv vil og aldrig ens fra vask til vask. Er lykkelig over de nye, farvede hårkure, som sparer en for mange hårfarvninger og plejer håret.

 • Svar
  Anne H
  5. juli 2015 kl. 15:49

  Sjovt! Der har været et par gange med års mellemrum da jeg var yngre hvor jeg mærkede at NU skulle der altså ske et eller andet drastisk! – med mit liv altså. Og så klippede jeg (selv) mit lange hår af i en pjusket korthårsfrisure.
  Men følte mig heeelt forkert og kom virkelig i en stil krise! Begyndte at gå i rå skindjakke og uden smykker og flere troede jeg var en dreng :/ og så tror folk det er nemt men det kræver hyppig klipning for at sidde godt!
  Men får stadig trangen indimellem til at klippe…;)
  Kh Anne

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. juli 2015 kl. 10:31

  Ha ha, ja, indbyggede halstørklæder er aldrig af vejen, Tenna;) Og dejligt at du er glad for de farvede hårkure, som ganske rigtigt er så meget mere milde og skånsomme end hårfarvning – er det Davines, du tyer til?

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. juli 2015 kl. 10:37

  Ja, Anne, det er ret interessant som kvinder ofte tyer til håret, når der skal ske noget i deres liv;) Eller når der sker noget i deres liv som fx skilsmisse – så ender det ofte med tur til frisøren.

  Men du her helt ret – kort hår kræver mindst lige så meget vedligeholdelse som langt, hvis ikke mere. Langt hår kan man jo altid lige sætte i en hestehale.

  Rigtig god sommer til dig, Charlotte

Efterlad en kommentar