I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

Fuck rynker, skønhed handler om glød!

Ja, undskyld mit sprog her til formiddag, men personligt er jeg lidt træt af alle de bøger om rynker, der ryger på hylderne i øjeblikket. Skønhed handler ikke om alder, men om glød, sagde Estée Lauder altid og jeg giver hende så evigt ret. Derfor var jeg så glad for at være inviteret i Go’morgen Danmark i morges for at tale om et af mine yndlings-skønhedsemner: Olier. For er der noget, der kan give glød, indefra og udefra, så er det gode, sunde, rene olier. Faste læsere vil vide, at jeg vælter mig i gode olier og bruger dem til alt lige fra rens til pleje, hårspidser og tørre neglebånd. Gik du glip af indslaget i morges, eller vil du gerne vide lidt mere om de olier, jeg havde med, så lægger jeg hele molevitten, med priser og forhandlere, ind i en kommentar under indlægget her.

PS: Og dét med hybenkerneolie og fyldige læber, det finder du lige her.

19 Kommentarer

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  26. september 2013 kl. 11:24

  Værsgo’ hermed listen over de olier, jeg havde med i Go’morgen Danmark i morges, komplet med info, priser, forhandlere og det hele. Så er det blot at gå løs i dem.

  Drik dem, spis dem og smør dem på

  1990’ernes fedtforskrækkelse er langt overstået, heldigvis for det. og de fleste har efterhånden overgivet sig til de velgørende olier. På skønhedsfronten lanceres flere olier end nogensinde, enten multi-olier, der klarer det hele, eller specifikke olier til hud, hår eller negle. Og jo, du kan sagtens vælge en ren, økologisk kokosolie eller en olivenolie, som de spanske kvinder elsker, men vil du have lidt ekstra, er det disse, du skal tage fat i. Her får du en lille guide til de bedste af slagsen.

  ALL-ROUND OLIEN
  Weledas økologiske mandelolie, helt uden dikkedarer, duft, farve og konserveringsmidler er en af mine egne favoritter. Den er egentlig beregnet til ansigtet, hvor den skaber balance i huden, men jeg bruger den til alt lige fra øjenmakeupfjerner og rensning til neglebåndsolie og fugt til tørre ben og fødder. Et par dråber i din dagcreme eller foundation giver det fine, dugfriske look, som er så eftertragtet lige nu. Den er også perfekt til gravide, fordi den genskaber balancen i en graviditetshud, der pludselig kan blive tør eller fedtet.
  Weleda Mandelolie 172 kr. (fås blandt andet hos Helsekostforretninger)

  SPIS DIN HUDPLEJE
  Giv din hud næring og glød både udefra og indefra. Oil Infusion fra danske Amazing Space kan nemlig både smøres på som en nærende ansigtsolie, under din dagcreme eller alene om natten, og bruges i din juice eller smoothie. Du kommer blot tre dråber i dagligt, så huden også næres indefra. Eksperter hævder, at netop Omega-olier har en utrolig effekt, ikke kun på huden, men også på din mentale balance. For babyer og børn – og gravide – er det ekstra vigtigt, da det hjælper med udviklingen af såvel nervesystem som indlæring og hukommelse.
  Amazing Space Oil Infusion Avocado, Omega & Antioxidants, 450 kr. (fås hos udvalgte klinikker og via http://www.amazing-space.dk)

  JAPANSK OLIE TIL HÅRET
  Er der nogen, der mestrer olier, så er det den japanske makeupartist Shu Uemura. Han lancerede sin første renseolie i 1967 – den bliver stadig solgt hvert halve minut verden over – inspireret af den japanske geishas afrensningsritualer, hvor olier er med til at rense, nære og pleje samtidig med at de giver en nærmest rituel oplevelse. Siden har olier været omdrejningspunktet for hans produkter, og det gælder også hårolien Essence Absolue, der er blevet en klassiker og en af mine egne favoritter. Det er en multi-olie, der kan bruges både som glansgivende olie direkte i håret, eller du kan komme et par dråber i din shampoo eller conditioner for at give ekstra næring. Du kan også lade den sidde i håret som en kur. Uanset hvad er den helt let og tynger ikke. Nå ja, Kate Hudson og Jennifer Aniston er også vilde med den.
  Shu Uemura Essence Absolue, 360 kr. (Fås hos udvalgte saloner. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 4324 6020)

  SMUK HUD OG FYLDIGE LÆBER
  Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med hybenkerneolie, så kan det varmt anbefales. Hybenkerneolie blev en kæmpetrend i England, da den australske Victoria’s Secret-topmodel Miranda Kerr afslørede, at hun altid bruger det om natten. Hun er berømt for sin helt fantastiske glød, og efterfølgende blev hylderne tømt for hybenroseolie over det meste af England. Du kan finde ren hybenkerneolie hos helsekosten, eller du kan vælge en af de mere eksklusive varianter som Trilogy Rosehip Oil der endelig er lanceret herhjemme (hos Magasin og Greenskin). Den naturlige olie, der har modtaget ikke mindre end 77 priser, er blevet lidt af et kultprodukt i udlandet, hvor blandt andet Marie Claire har udråbt den til en skønhedsvinder. En anden er Pukkas økologiske Firming Face Oil, der har allerede har utallige priser på bagen, og Pais økologiske Rosehip Bioregenerate Oil Blend, som blandt andre Natalie Portman elsker eller vores egen Ole Henriksens Pure Truth Youth Activating Oil med ren hybenkerneolie. Uanset, hvilken du vælger, så er et par dråber nok, og har oven i købet den fantastiske bivirkning, at dine læber bliver fyldige, hvis du også bruger den dér.
  Trilogy Certified Organic Rosehip Oil, 159 kr. (20 ml) (fås blandt andet hos Magasin og på http://www.greenskin.dk)
  100 ml. 450,-

  NAIL IT
  Negleolie er noget, de fleste kender til, og mange har gjort det at komme lidt olie på neglebåndene til et fast aftenritual. Solar Oil er den negleolie, som de professionelle negleeksperter bruger, og de bruger den også backstage til de store internationale modeuger. Her stødte jeg også på et backstagetip fra CND, det professionelle neglemærke, der står bag Solar Oil og endvidere bag neglelooket på en lang række af de store modeshows i New York og London, lige fra Donna Karan og Jonathan Saunders til Thakoon og Proenza Schouler. Her fik modellernes negle en gang Solar Oil efterfulgt af lidt Air Dry overlak, der tilsammen giver et look af smukke, glossede og naturlige negle. Det er lige til at gøre efter.
  CND Solar Oil, 79 kr. (nærmeste forhandler oplyses her: http://icgroup.dk/dk/forhandler.aspx)

  ALL-NATURAL MIRACLE
  Sådan kaldte New York Times den naturlige Goe Oil, som kommer ud af tuben som en balm, men bliver til en olie, så snart du varmer den op i hænderne (ingen olie, der løber ud, når du har travlt om morgenen, og ingen oliepletter på tøjet). Den består af 28 naturlige olier og ekstrakter, og er egentlig beregnet til kroppen, men kan også bruges til at fjerne makeup, til at massere ind i håret, hvor den også beskytter mod sol, klor og havvand. Og så dufter den af tropestrand, og det i sig selv er en fantastisk bonus, når vinteren banker på.
  Goe Oil, 275 kr. (fås hos My Favourite Things i Jægersborggade 44, København e

 • Svar
  Karin V. Sørensen
  26. september 2013 kl. 11:28

  Super indslag Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  26. september 2013 kl. 11:37

  Tak, Karin, og dit læbetip blev nu Danmarks-berømt;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Michelle Jensen
  26. september 2013 kl. 11:56

  Dejlige tips – især når man som jeg ikke har tid til at se tv om morgenen (læs jeg vil hellere sove de 10 minutter længere, og så har jeg to små banditter på 2 og 5 der også skal ud af døren).

  Weleda laver også en mandelolie til de nedre regíoner i forbindelse med graviditet og forestående fødsel (fødselsolie tror jeg faktisk den hedder) – jeg brugte den knap den sidste måneds tid under begge graviditeter, og slap for alle de grumme (s)ting og andre grimme. som jeg har hørt og læst om – Blot et tip til kommende mødre 🙂

 • Svar
  Maria terry casper
  26. september 2013 kl. 11:59

  Amen to that! Husk at wonder oilen Goe Oil også kan købes på http://www.myfavouritethings.dk
  Tak for endnu et fint indlæg.

 • Svar
  Nina
  26. september 2013 kl. 12:08

  Jeg elsker også både Amazing Spaces olier og Shu Uemuras (klart den bedste hårolie, jeg har prøvet). Min oplevelse med Weledas mandelolie var desværre ikke så god, synes faktisk min hud slog ud og blev irriteret, og at den var ret svær at fordele ordentligt. Det kom bag på mig, for jeg havde hørt, at den skulle være rigtig god til sart hud. Men jeg vil give den et forsøg til, det er så ærgeligt at den bare står ubrugt i skabet.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  26. september 2013 kl. 12:11

  Kære Michelle,

  Tak for din hilsen og dejligt, at det kan bruges. Og tak for dit tip. Ja, Weledas fødselsolie anbefaler jeg også varmt i min nyeste skønhedsbog Yummy Mummy til gravide og nybagte mødre. Hos mig går den under navnet ‘mellemkødsolie’, så ved man ligesom hvad det præcis går ud på.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  26. september 2013 kl. 12:18

  Kære Maria,

  Tak for din hilsen, og webshoppen stod også oprindeligt på listen, men jeg må have været lidt for hurtig på tasterne, for jeg kan godt se, at den er cuttet af. Godt du skrev, så er den til at få fingre i af alle.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  26. september 2013 kl. 12:20

  Kære Nina,

  Weledas mandelolie er meget mild og burde ikke give anledning til irritation. Når det er sagt, så synes jeg ikke, at du skal bruge den i ansigtet, hvis du reagerer. Brug den i stedet som øjenmakeupfjerner, til tørre neglebånd og måske lidt til hårspidserne, hvis du har brug for det. Så får du den brugt.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne
  26. september 2013 kl. 13:53

  Jeg bruger selv olier til huden og håret i min hverdag, og jeg kunne godt tænke mig at spørge dig, om olier også hjælper mod fedtet hud?
  Min datter døjer en del med fedtet hud og ønsker så inderligt en god balance i huden – det skal så siges, at hun er i puberteten – men tror du, at olier vil bidrage positivt? Bare noget jeg har gået og tænkt over 😉

  Tusind tak for det lækre indlæg

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  26. september 2013 kl. 14:50

  Kære Anne,

  Ja, nogle olier er absolut fine at bruge også til fedtet hud, selv om det måske kan lyde lidt bagvendt. Igen vil jeg nævne Weledas mandelolie, som kan hjælpe til at balancere en fedtet hud. Jeg får så mange mails fra helt unge piger, der får ødelagt deres hud, fordi de bruger alt for udtørrende produkter, hvilket blot resulterer i, at huden producerer endnu mere fedt. Balance er kodeordet.

  I øvrigt har jeg ladet mig fortælle fra flere sider, at MK Oil, som jeg blandt andet har rost i min nye skønhedsbog Yummy Mummy og her: https://www.ilovebeauty.dk/julekalender2012/drik-dig-til-blod-babyhud-i-lage-17/2012/12/ – kan bidrage til at mindre fedtet og uren teenagehud. Drikkes den sammen med aroniajuice, mindskes affaldsstoffer i kroppen, som også har en stor betydning for teenagehud.

  Jeg har i øvrigt lavet en lille guide til netop din datter. Det første indlæg finder du her: https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/fa-bugt-med-uren-ung-hud/2010/07/.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Lærke Bjorholm
  26. september 2013 kl. 15:26

  Skriv skriv skriv, jeg har ikke set det andet! 🙂

 • Svar
  Anne
  26. september 2013 kl. 15:38

  Tusind tak for det hurtige svar! Det bliver min datter helt sikkert glad for at høre! 🙂 Hun bruger i forvejen en udtørrede creme om natten, der hedder Epiduro, men nu skal vi helt klart til at investere i nogle olier også!

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  27. september 2013 kl. 10:07

  Kære Lærke,

  Det hele skulle meget gerne ligge øverst i denne tråd. Så kan du læse dig til indslaget;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  27. september 2013 kl. 10:10

  Kære Anne,

  Måske formulerede jeg mig ikke helt korrekt. Men jeg synes ikke, at din datter skal bruge udtørrende cremer overhovedet (selv om jeg sagtens forstår, at det kan være fristende). De udtørrende cremer er blot en ond cirkel, der bringer huden endnu mere ud af balance. Når du udtørrer huden, kvitterer den med at producere endnu mere fedt = en endnu mere fedtet og uren hud.

  Så smid den på porten, hvis det står til mig.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Susanne
  13. maj 2014 kl. 12:33

  Hej Chalotte
  Vi er et par piger som er lidt i tvivl om hvad vi skal bruge og hvornår måske du kan give os et par tips.
  Vi kan godt lide at bruge argan olie men vi kunne også godt tænke os at supplere med roseshipolie. Kan man bruge det ene olie om dagen og den anden om aftenen og skal man bruge dagcream/ natcreme oven på hvilke olier kan man spise som er gode sammen med de to ovennævnte olier.
  Med venlig hilsen
  Sus og sallie

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  15. maj 2014 kl. 09:01

  Hej Sus og Sallie,

  Tak for jeres hilsen. Det kan være svært at råde helt specifikt på afstand, især når jeg ikke kender hverken jeres hud eller jeres alder – men her er et par generelle bud på jeres spørgsmål. Umiddelbart behøver I ikke at bruge både arganolie og hybenkerneolie, men kan nøjes med den ene. Hvis I godt vil prøve hybenkerneolie (jeg elsker det selv!), kan I eventuelt gøre det næste gang, I skal udskifte arganolien. Vil I virkelig gerne supplere nu, så brug den ene om morgenen og den anden om aftenen, som I selv skriver. Om dagen er det en rigtig god idé at bruge en dagcreme over – ikke mindst her i foråret og sommeren, hvor huden har brug for beskyttelse med solen. Der er ingen beskyttelse i olierne. Om natten kan I sagtens bruge olien alene (medmindre I føler behov for ekstra pleje, i så fald kan I supplere med en natcreme).

  Mht. olier til indvortes brug, så er jeg selv meget glad for disse: MK Oil, Amazing Space Oil Infusion og hørfrøolie.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Julie Meltofte
  1. december 2014 kl. 13:12

  Hej. Jeg så på et tidspunkt i go’morgen tv at der blev vist en neglebånds olie på sådan en lille beholder med låg. Hvor man kan stille en finger i sf gangen ( man kan også få dem med neglelak fjerner)
  Jeg fik ikke fat i mærket på neglebånds olien. Og jan ikke opstøve den nogen steder.
  Kan du evt hjælpe mig ? Mvh julie

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  1. december 2014 kl. 20:41

  Hej Julie,

  Det kan jeg godt hjælpe dig med. Den hedder Instant Nail & Cuticle Care og er fra Sephora.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar