I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

Et PS om talgknopper

Ja, det er måske ikke det mest charmerende midt i søndagskaffen. Ikke desto mindre er talgknopper et problem, som mange kender til, og jeg tager det op, fordi jeg har fået flere forespørgsler i forbindelse med indlæggene i den sidste uge her på skønhedsbloggen. Talgknopper kommer typisk af, at huden er lidt tør i overfladen, så afstødningen af døde hudceller ikke foregår helt efter bogen. Det kan give de små hårde knopper, som hverken kan renses eller skrubbes væk. Derimod kan de fjernes hos en god kosmetolog. Kosmetologen prikker typisk forsigtigt i dem med en nål og trykker det overskydende talg ud. Efterfølgende er det vigtigt at sørge for at rense huden grundigt (morgen og aften, altid) og i øvrigt sikre, at huden får en masse fugt. Drejer det sig om fine områder som øjenomgivelserne eller om lidt mere grelle tilfælde, kan du få det fjernet hos en hudlæge. Men det kan kosmetologen rådgive om.  

Ingen Kommentarer

 • Svar
  Annette
  1. august 2010 kl. 18:40

  Har godt nok ikke noget med emnet at gøre, men vil bare spørge om hvilket mærke du kan anbefale til sart og tør hud? 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  5. august 2010 kl. 00:10

  Kære Annette,

  Tak for dit spørgsmål. Sart hud kan være et resultat af mange ting, og det er altid en god idé at finde ud af, om din hud er ‘født’ sart eller om det handler om fx overfølsomhed eller forkert valg af plejeprodukter, der kan skabe denne tilstand i huden. Det vil en kosmetolog eller en dygtig forhandler kunne hjælpe med, hvis du har svært ved at vurdere det selv.

  Men ellers finder du gode, rene serier til sart hud hos blandt andre Vichy og La Roche-Posay, som begge fås på apoteket, eller Weledas økologiske mandelserie, som du finder hos helsekostbutikker. Bed altid om en prøve inden køb, så du kan se, om det gør noget godt for dig.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Annette
  6. august 2010 kl. 14:16

  Hej Charlotte.

  Tak for dit svar. Jeg tror at min sarte hud er noget jeg er født med. Der er nemlig flere i min familie som har sart hud, fx min søster. Udover det har jeg altid haft tendens til rød hud.

  Jeg har selv tænkt lidt på Weleda. Men har også kigget på Origins (Dr. Weil produkterne), Biotherm og Clinique. Er meget i tvivl om hvad der er bedste at bruge. Altså naturlige eller syntetiske produkter.

  Hilsen Annette

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. august 2010 kl. 18:25

  Hej igen Annette,

  Hvis du har tendens til rødme i huden, kan du måske have glæde af at læse et indlæg, jeg skrev for noget tid siden. Her er også en anbefaling af et Weleda-produkt, nemlig Vildrosecremen, som du kan overveje at prøve:

  https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/roser-og-lavendel/2010/01/

  Mht. dit spørgsmål omkring naturlige versus syntetiske produkter, så kan man ikke sige, at det ene er bedre end det andet. Først og fremmest er det en smagssag. Spiser du økologisk og i øvrigt lever en økologisk livsstil, så vil det være naturligt at vælge økologi i din skønhedspleje også. Jeg er selv stor tilhænger af certificerede og økologiske produkter i mange sammenhænge, men det er vigtigt at vide, at økologi ikke er en garanti mod allergi og sart hud. Der er masser af planter og blomster, der kan fremprovokere allergi (tænk blot på høfeber) og nogle tåler faktisk bedre syntetiske produkter. Det er forskelligt, og du er nødt til at prøve dig lidt frem.

  Det bedste råd, jeg kan give dig og din sarte hud, er at kigge på ingredienslisten og sikre, at den ikke indeholder en masse forskellige avancerede ting. Jo færre og enklere ingredienser, jo bedre. Jeg har skrevet en del om dette i min skønhedsbog, hvor jeg også henviser til INCI-listen, som er en fortegnelse over ingredienser, også forståelig for almindeligt dødelige. Den kan du altid slå op i, hvis du gerne vil vide mere om de ting, der er i dine produkter. Du finder den her:

  http://www.mst.dk/Virksomhed_og_myndighed/Kemikalier/Fokus+paa+saerlige+produkter/Kosmetik/INCI+listen/

  Jeg håber, at det hjælper dig lidt på vej.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...