I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Endelig begynder man at tale om vitaminer

Jeg har nævnt det før. At det har undret mig gevaldigt, hvor meget vi taler om virus og sygdom, og ingen offentlige instanser har nævnt immunforsvaret med et eneste ord. Men nu, næsten et år efter at Covid-19 blev en realitet, begynder studier at komme frem, der viser at først D-vitamin har en klar indflydelse på et evt. Corona-sygdomsforløb og nu også at K-vitamin har en betydning.

Det er på tide, hvis du spørger mig.

Jeg ved godt at mælkesyrebakterier og D-vitamin ikke kan garantere, at du ikke kan blive smittet, men det er alt andet lige lettere for en krop med et sundt immunforsvar at modstå eller at komme bedst muligt igennem virus.

Jeg skal ikke gøre mig klog på hvad der er det rigtige at gøre. Jeg kan kun sige, at vi, herhjemme hos os, har skruet gevaldigt op for vitaminerne de sidste mange måneder. Det gælder også for min søn. Selv fylder jeg mig dagligt med gode doser af D-vitamin, C-vitamin, Selen og Zink, tilføjer masser af friske grønne juicer (du får K-vitamin fra mørkegrønne grøntsager) og fermenterede produkter, herunder ikke mindst vores Edo-teer som jeg drikker flittigt.

Og så tager jeg dagligt en skefuld Manuka-honning og har gjort det siden starten af september. Jeg vælger den med 850+ MGO (som også er virkelig god til at rense huden med og uovertruffen som ansigtsmaske). Hvis jeg føler mig mat, sløj eller føler at der er optræk til noget kaster jeg mig fluks over den med 1000+ MGO. Det er ikke min daglige go-to (jo, den er dyr), men jeg har den altid i baghånden.

Og så tager jeg Epsom-bade eller fodbade.

Min krop reagerer omvendt på magnesium, når jeg indtager det som pulver eller piller. Jeg bliver urolig i kroppen.

Men når jeg bruger det i bade, giver det mig en beroligende og afslappende virkning som er perfekt at skabe en god nats søvn på. Jeg bruger vores egen rene Epsom-salt til formålet eller en skefuld af en af de fine Verdant Alchemy-badesalte med aromaterapi for ekstra virkning (jeg er ret vild med Drift Off om aftenen).

2 Kommentarer

 • Svar
  Mia
  7. januar 2021 kl. 14:40

  Godt indlæg. Helt enig 🙂

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   7. januar 2021 kl. 18:18

   Mange tak, Mia;)

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...