I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Bakterier, der giver smuk hud (og mindsker akne)

En sund tarmflora har indflydelse, ikke kun på dit immunforsvar og din sundhed, men også på din hud. Er din mave i ubalance, kan det sætte sig i huden som irritation, akne og udslæt. Allerede i 1961 konkluderede et studie med probiotika til 300 aknepatienter, at 80% kunne påvise en synlig forbedring. Nyere studier fra Rusland og Italien viser, at probiotika hjælper aknepatienter til at hele bedre og hurtigere, mens et mindre studie fra 2010 i publikationen Nutrition fandt, at aknepatienter, der indtog en Lactobacillus-fermenteret drik gennem 12 uger, producerede mindre sebum i huden og havde færre akneudbrud. Det har åbnet op for ny research, der skal undersøge om probiotika i cremer kan have en lignende effekt, og meget tyder på, at det vitterligt kan mindske akne og inflammation med op til 50%. Der er sågar tale om, at probiotika kan få din hud til at se yngre ud. Du kan allerede finde hudplejeprodukter med et indhold af probiotika på hylderne, og de bliver helt sikkert ikke færre i fremtiden. Den første hudplejeserie baseret på mælkesyrebakterier hedder Nude. Den blev lanceret af øko-entreprenøren Bryan Meehan i tæt samarbejde med med Ali Hewson (der er gift med rockstjernen Bono) og er helt uden tilsætningsstoffer og endda velegnet til veganere. Siden er flere kommet til, herunder Chantecaille, Gatineau og Clinique, der har probiotika i deres Redness Solution. Senest har Elizabeth Arden inkluderet probiotika i deres nye Superstart Superbooster, som du kan høre mere om i denne lille Youtube-film med Uffe Buchard og undertegnede. Du klikker blot lige her<<

4 Kommentarer

 • Svar
  HeLene
  24. august 2015 kl. 09:07

  Åh, har lige fået en prøve af den fra EA! Nice, troede den var mere som under serum boosteren fra Shiseido, som jeg desværre ikke var så begejstret over.
  Cliniques nye fugt toner med probiotika er jeg allerede MEGET glad for, god og til en god pris.
  Nude, hvor køber man det og hvad ligger prislejet på?
  Jeg skal til NY i overmorgen, hvad skal jeg købe der??? Gerne fund til prisen og eller produkter der ikke findes herhjemme. Er det overhoved billigere længere med Clinique og Kiehls eller er priserne globaliseret?
  Jeg tager så gerne nogle gode tips, sådan her i det sidste minut! PLZ!

 • Svar
  Mona
  24. august 2015 kl. 10:24

  Hej

  Jeg tænker på, om produkterne, med probiotika, ikke har konserveringsmidler i? Eller hvordan de er konserveret?
  Da konserveringsmidler jo dræber bakterier.

  Det giver dog god mening, at tilføje probiotika til huden. Alle de produkter vi bruger, må have en indvirkning på hudens normalflora, tænker jeg.

  Jeg laver vandkefir og fermenterede grøntsager derhjemme, for at tilføje probiotika i kosten. Vandkefir kan anbefales, det smager som cider, sund cider! 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. august 2015 kl. 21:26

  Hej HeLene,

  Ardens Superbooster skal bruges som første trin efter rensning og inden diverse plejeprodukter, inklusive serum. På den front kan du godt sammenligne med Shiseido. Men prøv den sample, du har fået og se, om det er noget for dig.

  Nude kan du helt sikkert finde i New York. Prøv Sephora. Og ja, amerikanske mærker er stadig billigere derovre og derudover får du typisk en masse ekstra med – en disciplin som vi godt kunne lære mere af herhjemme.

  Der er masser af New York tips herinde på skønhedsbloggen. Skriv blot New York i søgefeltet og så er der godnatlæsning til et par dage;)

  Rigtig god tur. Jeg elsker NYC.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. august 2015 kl. 21:34

  Hej Mona,

  Du er sej, at du sådan lige kan skylle vandkefir ned. Jeg har prøvet et par gange, blandt andet hos Thomas Rode, og lugten gør det svært for mig, må jeg indrømme. De fermenterede grøntsager derimod, elsker jeg også, og laver dem gerne selv.

  Mht. konservering, så er Elizabeth Ardens nye Superbooster emballeret i lufttæt pumpeemballage, hvilket jo mindsker, om ikke overflødiggør, konserveringsbehovet gevaldigt. Jeg vil tro, at det er ad den vej, at skønhedsfirmaerne klarer den sag. Men jeg vil gerne høre dem, hvis det er noget, du er gerne vil vide specifikt.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...