I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Astaxan… hvad for noget?

Astaxanthin. Det er næsten ikke til at udtale uden at tungen krøller. Men det kan betale sig at prøve, for netop Astaxanthin udråbes som en tidens stærkeste – og væsentligste – antioxidanter. Både indvortes og udvortes. Stadig flere sundhedseksperter anbefaler at tage det som et kosttilskud, fordi de færreste af os får nok gennem den daglige kost (flere kalder det oven i købet for et ‘vidunderstof’, fordi det linkes til mindskelse af smerte, inflammation, træthed, udrensning og sågar bedre syn). Hovedkilder er rejer, hummer, krabber, laks og alger. Primærkilden er mikroalgen Haematococcus Pluvialis, og tada, det er også hovedingrediensen i den ansigtsmaske fra Biotherm, som jeg har fablet om de sidste par dage. Denne alge er absolut ikke ny for Biotherm, der i mere end 60 år har forsket i havets mikroorganismer og deres effekt på huden. For allerede i 1952 fik biokemiker Jeanine Marissal den idé at bruge plankton i hudplejeprodukter fra en termisk kilde i Molitg-Les-Bains i Frankrig. Man må sige, at hun var på forkant, for netop H. Pluvialis og Astaxanthin kommer du til at støde meget mere på i skønhedsøjemed fremover. Hvis denne ansigtsmaske stadig lyder som noget for dig, så er det i morgen, at du skal holde dig til. Her giver jeg nemlig hele 40 af jer chancen for at prøve den på egen hud (og selv om Astaxanthin er det stof, der giver rejer deres røde farve, er ansigtsmasken  grøn. Helt grøn).

… psst, hvis du i øvrigt vil vide noget om mine personlige sundhedsritualer og -holdninger (jeg har fx aldrig ejet en vægt), så er jeg blevet interviewet om netop dét i nyeste nummer af Månedsmagasinet IN, der er på gaden nu.

25 Kommentarer

 • Svar
  Kiraz
  20. januar 2016 kl. 14:28

  Må nok sige jeg ikke får gennem min daglige kost, da jeg ikke spiser rejer, hummer, krabber. Kun få gange laks. Glæder mig imorgen, skal være på udkig Charlotte.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 16:06

  Hej Kiraz,

  Det gør de færreste af os. Og i virkeligheden indeholder de færreste af ovenstående nok Astaxanthin til at dække vores behov. Der er også forskel på hvor meget Astaxanthin, der er i. Sundhedseksperterne anbefaler vildlaks.

  Jeg krydser for, at du bliver en af de heldige, der så i stedet kan smøre det på;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Rie Dyrnes
  20. januar 2016 kl. 16:45

  Så godt du var i bladet, men har ikke haft tid til at læse det endnu, må se at komme igang. Hvilket kosttilskud indeholder dette svære ord??

 • Svar
  Eva B
  20. januar 2016 kl. 16:46

  Åh den lyder da spændende, den maske ! Hvad tid på dagen – sådan nogenlunde – kommer dine indlæg, Charlotte ? Der var engang, du sendte ud meget tidlig morgen, men nu er det eftermiddag eller hvad ? Min bloglovin er lidt flad i det, jeg kan hurtigere finde nye blogposts selv.
  Og det er jo om at holde sig til lige for tiden

 • Svar
  Anette Ninon
  20. januar 2016 kl. 17:00

  Astaxanthin
  Pluvialis
  Lyder som nogle ord Pippi Langstrømpe kunne ha’ fundet på.
  Ser frem til imorgen.

 • Svar
  Helle Andersen
  20. januar 2016 kl. 17:03

  Det lyder godt nok spændende, har slet ingen ansigtsmasker i øjeblikket, så denne her lyder godt nok interessant. Håber på at blive en af de heldige, er totalt freaks elsker at bruge tid foran spejlet, sammen med nye virksomme produkter og de mørke aftner i tørre indemiljøer indbyder da i den grad til sådanne selvforkælelseses seancer.

 • Svar
  Kirsten
  20. januar 2016 kl. 18:54

  Lyder spændende, krydser fingre

 • Svar
  Mia L.
  20. januar 2016 kl. 19:35

  Jeg kan varmt anbefale kosttilskudet “skin care collagen filler” det kan købes i Matas og indeholder denne antioxidant. Kan virkelig se en forskel på min hud efter jeg er begyndt at tage dem

 • Svar
  HeLene
  20. januar 2016 kl. 19:58

  jeg må vist ud efter in 😉

 • Svar
  H Jensen
  20. januar 2016 kl. 20:17

  Lyder rigtig godt ! 🙂

 • Svar
  Kirsten V
  20. januar 2016 kl. 20:22

  Jeg hører at man ikke skal bruge Garnier Micellar water mere er det korrekt?

  Jeg er MED i morgen.

  På forhånd tak Charlotte. 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:10

  Hej Rie,

  Der findes forskellige kosttilskud med Astaxanthin, blandt andet har Green People netop lanceret ét. Dét Astaxanthin-tilskud, som Gwyneth Paltrow og Heidi Klum (og rigtig mange andre med dem) efter sigende aldrig går ud uden hedder Royal Green’s Astaxanthin og det skulle være et af de reneste og mest potente på markedet. Selv tager jeg Krill Oil fra Vitaviva som også har et indhold af stoffet, men jeg har faktisk ikke fået forhørt mig, om det er nok til at få de ønskede (hud)virkninger. Det gør jeg med det samme.

  Og god fornøjelse med IN. Jeg håber, der er noget, der kan inspirere;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:17

  Ja, Eva, du må endelig holde dig til. Mht. indlæg så er det meget forskelligt – det afhænger lidt af min dag og hvornår jeg lige føler mig inspireret. Du er meget velkommen til at tilmelde dig min daglige opdatering på indlæg – så får du dagens indlæg serveret direkte i din indbakke klokken 18 (mener jeg, at det er, eller 18.30) hver dag.

  Det er lige her: https://confirmsubscription.com/h/j/36751B90C996F872 (jeg lover, at vi er meget pålidelige;)

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:18

  Ja, det er et avanceret skønhedsverden efterhånden, Anette. Det er ikke ligesom den gang, hvor man blot skulle kunne sige vaseline, bruncreme og mascara;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:20

  Kære Helle,

  De mørke aftener indbyder SÅ meget til selvforkælelse (så hold endelig også øje med min næste ILOVEBEAUTYboks, der kommer op i næste uge – den handler om lige præcis dét;).

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:25

  Kryds endelig, Kirsten – den er lige så spændende som den lyder;)

 • Svar
  Kirsten V
  20. januar 2016 kl. 21:25

  Jeg ser at New Nordic Skin Care Collagen filler tabletter indeholder Astaxanthin. Har du kendskab til de tabletter Charlotte ?

  På forhånd tak. 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:26

  Tak for din anbefaling, Mia, den er hermed givet videre.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Kirsten V
  20. januar 2016 kl. 21:36

  Tak for anbefalingen. Jeg havde ikke set kommentaren fra Mia.

  MHt Garnier Micellar cleansing water skal man stoppe med at bruge den ?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:38

  … og husk at magasiner læses bedst i selskab med skønheds-te og tæppe, HeLene;)

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:39

  Jeg er glad for, at det kan inspirere, H. Jensen – måske du bliver en af de heldige, der får lov at prøve på egen hud;)

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:49

  Kære Kirsten,

  Tak for din forespørgsel omkring Garnier Micellair Water. Jeg havde faktisk tænkt, at jeg ville skrive et indlæg om det herinde, men den ene dag tager i øjeblikket den anden. Så godt du spørger.

  Jeg har det lidt ambivalent med sagen. På den ene side synes jeg selvfølgelig ikke, at nogen af os skal bruge produkter med indholdsstoffer, der er skabt mistanke omkring. På den anden side er TÆNKs metoder og udgivelser gået hen og mere blevet skræmmekampagner end reelt og objektivt indhold til gavn for forbrugerne – og deres metoder er ikke altid lige unuancerede.

  Det er vigtigt at fastslå, at det er den samlede cocktail af påvirkninger, vi omgiver os med (fra malede vægge og vaskemiddel til computerskærme, bil-os og skønhedsprodukter), der udgør en fare – ikke et enkelt produkt alene, medmindre du både spiser og drikker det. Så du behøver ikke at være nervøs for hverken at have brugt eller at bruge din Garnier Micellar Water færdig. Men det er altid en god idé lige at afvente sagens endelig udfald før du køber en ny. I mellemtiden kan jeg varmt anbefale Karmamejus Micellar Water, der er helt uden dikkedarer.

  Giver det mening?

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 21:52

  … og Kirsten, jeg har desværre ikke personlig erfaring med New Nordics Collagen-tabletter og jeg kan umiddelbart ikke se, hvor stort et indhold af Astaxanthin, de har (der skal en del til for at få de gavnlige effekter). Jeg er lige ved at undersøge, hvor meget der egentlig skal til. Det skal jeg nok vende tilbage med.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Kirsten V
  20. januar 2016 kl. 21:59

  Tusind tak for dit svar. 🙂

  Vi “ses” imorgen. 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. januar 2016 kl. 22:02

  Always welcome, Kirsten;)

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...