I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Odacités veganske Red Velvet-kage

Den er hverken hurtig eller udpræget let at lave, men da vi så, at Odacité delte opskriften på Red Velvet Cake, som de har fra konditoren bag Gretchen’s Bakery, blev vi nysgerrige (og lækkersultne). Og det deler vi selvfølgelig gerne med jer.

Denne version af den populære Red Velvet Cake er ikke bare vegansk. Den er også uden syntetisk farvestof, så den karakteristiske dybe røde farve kommer fra rødebedepulver. Opskriften – den får du lige her (og det er selvfølgelig helt op til dig, om du som Odacité, vil pynte den med den nye Frosted Petal SPF 50 Color Balm):

Til kagen:

  • 437 g hvedemel
  • 9 spiseskefulde rødbedepulver
  • 4 spiseskefulde naturlig kakaopulver
  • 1 spiseskefuld bagepulver
  • 1 teskefuld salt
  • 2 spiseskefulde æggeerstatning
  • 400 g sukker
  • 177 ml vegetabilsk olie
  • 473 ml plantebaseret mælk (gerne sojamælk)
  • 2 teskefulde vaniljeekstrakt

Smørcreme:

  • 400 g sukker
  • 110 g hvedemel
  • 470 ml plantebaseret mælk (soja eller mandel fungerer godt)
  • 450 gram vegansk smør
  • 2 teskefulde vaniljeekstrakt
  • Et nip salt

Fremgangsmåde – kagen:

  1. Forvarm ovnen til 175°C. Smør og beklæd to kageforme med bagepapir.
  2. I en stor skål piskes sukker, salt, vanilje, olie og plantebaseret mælk sammen, indtil det er glat.
  3. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk, indtil dejen er glat og uden klumper. Fordel dejen jævnt i de forberedte forme.
  4. Bag i 25–30 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud, eller toppen springer let tilbage ved berøring.
  5. Lad kagerne køle af i formene, indtil de er håndterbare, og vend dem derefter forsigtigt ud på en bagerist for at køle helt af.

Fremgangsmåde – smørcreme:

  1. I en mellemstor gryde ved middelhøj varme piskes mel, sukker og salt sammen i to minutter under omrøring (pas på det ikke brænder på).
  2. Tilsæt gradvist den plantebaserede mælk under piskning, til blandingen er glat.
  3. Bring blandingen til en let kog, og fortsæt med at piske, indtil den tykner til en glat budding-lignende konsistens.
  4. Fjern gryden fra varmen, rør vanilje i, og hæld blandingen på en tallerken. Dæk overfladen direkte med plastfilm eller bagepapir for at undgå skind. Afkøl helt.
  5. Pisk det veganske smør luftigt.
  6. Tilsæt den afkølede creme én stor skefuld ad gangen, mens der piskes kontinuerligt, indtil det er helt indarbejdet og luftigt.

Tips for at få det bedste resultat:

  • Sørg for, at cremen er helt kold, før den tilsættes smørret, ellers smelter det.
  • Kagen kan bages dagen før og opbevares tæt indpakket, klar til at blive pyntet.
  • Kagen passer godt med friske bær eller et drys kakao på toppen.

Bon appétit!

No Comments

    Leave a Reply

    You Might Also Like...