I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Raw-Manuka-Surfers-Honey-50-mgo_Activist_honning_I-love-beauty
Ilovebeauty tips

Activists nøddetærte med manukahonning

Det er ikke bare for manukahonningens helende egenskaber, vi altid har den ved hånden. Den er også eminent i madlavning. Som nu denne, hvor valnødder, mandler og pistacienødder møder manukahonning i Activist’ drøm af en nøddetærte.

Activist anbefaler at bruge enten Raw Manuka Surfer’s Honey 50 +MGO eller Raw Manuka 100 + MGO

Til otte personer skal du bruge

Bund:

• 120 g fuldkornshvedemel

• 1 spsk sukker

• ½ tsk fint havsalt

• 100 g koldt usaltet smør, skåret i små stykker

• 1 æggeblomme

Fyld:

• ¾ dl piskefløde

• 65 g sukker

• 3 spsk brun farin

• 3 spsk Activist Mānuka-honning (plus ekstra til at dryppe over)

• 50 g grofthakkede valnødder

• 50 g skivede mandler

• 40 g usaltede pistacienødder (uden skal)

Sådan laver du bunden:

1. Bland mel, sukker og salt i en stor skål.

2. Smuldr smørret i melblandingen med fingerspidserne, indtil det ligner grove krummer.

3. Brug en gaffel til at røre æggeblommen i dejen. Saml dejen til en kugle, og tryk den flad til en skive.

4. Pak dejen ind i vokspapir og læg den på køl i 30 minutter. (Den kan opbevares i køleskabet i op til 2 dage – lad den blødgøre en smule ved stuetemperatur, før du fortsætter.)

5. Rul dejen ud på et let melet underlag til en rund cirkel på ca. 25 cm i diameter.

6. Læg dejen i en tærteform på ca. 23 cm i diameter, og tryk den forsigtigt på plads.

7. Sæt formen i fryseren, indtil dejen er fast.

Sådan laver du tærten:

1. Placer en ovnrist i den nederste tredjedel af ovnen, og forvarm ovnen til 200°C.

2. Kom fløde, sukker, brun farin og honning i en lille, tykbundet gryde.

3. Rør over lav varme, indtil sukkeret er opløst. Skru op til middelhøj varme, og lad blandingen koge i ca. 4 minutter, indtil den tykner og bliver en smule mørkere.

4. Tag gryden af varmen, og lad den køle let af. Rør derefter nødderne i.

5. Fordel fyldet jævnt i den kolde tærtebund med bagsiden af en ske.

6. Bag tærten i ca. 30 minutter, eller indtil fyldet bobler og har en dyb ravfarve, og bunden er gyldenbrun.

7. Tag tærten ud af ovnen, og dryp lidt ekstra honning over som glasur.

8. Lad tærten køle helt af, før den serveres.

Nyd den som den er eller med en kugle god vaniljeis.

No Comments

    Leave a Reply

    You Might Also Like...